Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Puntila Ağa ve Uşağı Matti", "Köprüdeki Adam" ve "İstanbul Efendisi" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.
Bertolt Brecht'in yazdığı ve Yılmaz Onay'ın Türkçeye çevirdiği "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" oyununu Ümit Aydoğdu yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Yüksel Aymaz, dekoru Seyhan Kırca, kostümleri Funda Çebi, müzikleri de Oktay Köseoğlu'na ait.
Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Levent Uzunbilek ve Cenk Turan'ın da aralarında bulunduğu oyuncuların rol aldığı oyunda, kapitalist düzende iyilik ve duygusallığın çoğu kez insanı yıkıma götürdüğü, kötülük ve acımasızlığın ayakta kalmayı sağlayan bir zorunluluk olduğu anlatılıyor.
Oyunda ayıkken akılcı ve ferman dinlemeyen, sarhoşken tam tersi duruma gelen bir toprak ağası Puntila Ağa'nın öyküsü ele alınıyor.
Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde bugün, yarın ve 6 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.
- Köprüdeki Adam
Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçe'ye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz yapıyor.
Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyunda, bir gazeteciyle adam arasında yaşananlar ile insana ait "öz" ile onu kuşatarak görünmez hale getiren tüm yanılgılar anlatılıyor.
Oyun, bugün ve yarın Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda saat 18.00'de izleyiciyle buluşacak.
- İstanbul Efendisi
Musahipzade Celal'in yazdığı, Baki Erdi Mamikoğlu'nun yönettiği "İstanbul Efendisi"nin dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.
Aralarında Bora Özkula, Belgin Bilgin, Işıl Öztürk, Cenk Turan ve Salih Salcan'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçının rol aldığı oyunda, bütün esnafı kulağından mıhlayan, ipe dizen, falakaya yatıran Müneccimbaşızade İstanbul Kadısı Savleti Efendi'nin, kızı Esma'yı evlendirmeye çalışırken başından geçenler konu ediliyor.
Oyun, AVP Sahnesi'nde 9 ve 10 Ocak'ta saat 20.00'de sahneye konulacak.
- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu
Şehir Tiyatrosu ise J. P. Sartre'ın yazdığı ve Altuğ Görgü'nün yönettiği "Troyalı Kadınlar" oyununu sahneleyecek. Oyunun şiirleri Füruğ Ferruhzad'ın imzasını taşıyor.
Oyunda, yaklaşık 10 yıl sürdüğü tahmin edilen Truva Savaşı'nın ardından yaşanan olaylar ele alınıyor. Troya Atı'nın şehre sokulmasıyla Troya halkının büyük bir kırımla karşı karşıya kalması, erkeklerin katledilmesi sonucu geriye kalan kadınların Yunanistan'a götürülmek üzere tutsak edilmesi anlatılıyor.
Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 6 Ocak Cumartesi günü de 14.00'te sahneye konulacak.
Bursa'da Kültür Sanat
BDT 'Puntila Ağa ve Uşağı Matti', 'Köprüdeki Adam' ve 'İstanbul Efendisi' oyunlarını sahneleyecek.