Bursa'da Lise Öğrencisinin 'Maganda Kurşunu'yla Ölümü Davası

Kına eğlencesinde havaya ateş edilmesi sonucu 16 yaşındaki lise öğrencisi kızın ölümüne, babaannesinin yaralanmasına yol açıldığı iddiasıyla biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı

BURSA - Bursa'da, geçen ağustos ayında kına gecesinde havaya rastgele ateş ederek lise öğrencisi kızın ölümüne, babaannesinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümüne neden olduğu öne sürülen tutuklu Ahmet Ülger (50) ile tutuksuz sanıklar Kasım Çiçek (49), Asım Çiçek (45) ve Salih Eyli (27), olayda yaralanan Hasene Sevinç (56), Beyza Özer'in annesi Zübeyde ve babası Ahmet Özer katıldı.

Savunmasını yapan Ülger, olay günü damadının evinde misafir olarak kaldığını söyledi.

Yanına tabanca alıp eğlenceye katıldığını belirten Ülger, şöyle konuştu:

"Birkaç metre geriden herkes gibi havaya ateş ettim, silah tutukluk yaptı ve tekrar ateş aldı. O sırada karşımda Hasene Sevinç'i bağırırken ve hastaneye götürülürken gördüm. Oğlum da Beyza'yı kucağına almış götürüyordu. Beyza'yı ben vurmadım. Benden başka Kasım Çiçek ile Asım Çiçek de silahla ateş etti. Olaydan bir hafta sonra Ankara'dan gelerek jandarmaya teslim oldum. Hasene Hanım'ı ben vurmuş olabilirim. Ölümle bir ilgim yok ancak pişmanım."

Kasım Çiçek ise çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Hem düğün sahibi hem de olayın yaşandığı Karabalçık Mahallesi'nin muhtarı olduğunu anlatan Çiçek, "O gece eşimin adına kayıtlı ruhsatlı tabanca ile 16 mermi attım. Daha sonra tabancayı aldığım yere bıraktım" dedi.

Asım Çiçek, ateş ettiğini ancak kimseyi vurmadığını ileri sürdü.

Hasene Sevinç de Ahmet Ülger'in silahının tutukluk yaptığını, aşağıya indirdiğinde ise silahın patladığını iddia etti.

Daha sonra çenesinden yaralandığını ifade eden Sevinç, "Silahtan çıkan mermi ağzıma geldi. Takma dişimle mermiyi çıkarıp yere attım. Beyza sağ tarafımda duruyordu. Atış yapıldığı sırada kızım Meliha, 'Çocuklar var, ateş etmeyin' diye bağırıyordu. Sonra bizi hastaneye götürdüler. Muhtar ve sanık Ahmet'ten şikayetçiyim" diye konuştu.

Anne Zübeyde ve Ahmet Özer, Ahmet Ülger ve Kasım Çiçek'ten şikayetçi olduklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, Ülger'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilebilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Çınar Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Özer, 16 Ağustos'ta babaannesi Hasene Sevinç ile komşuları Güray Çiçek'in Karabalçık Mahallesi'nde düzenlenen kına gecesine katılmıştı.

Törende, bir kişinin tabancayla havaya rastgele ateş etmesinin ardından mermilerden biri Özer'e, diğeri babaannesine isabet etmişti. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına yaralılardan Beyza Özer, 22 Ağustos'ta hayatını kaybetmişti.

Babaanne Sevinç ise 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Gözaltına alınan Ahmet Ülger, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Özer'in ölümünün ardından yeniden gözaltına alına Ülger, tutuklanmıştı.

İddianamede, Ülger'in müebbet, eğlencede tabancayla havaya ateş eden tutuksuz sanıklar Kasım ve Asım Çiçek ile Salih Eyli'nin ise 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile