Bursa'da Mobil Asi Ekipleri, Engelli Vatandas Ile Bakicilarini Evlerinde Asiliyor

Bursa'da Yildirim Ilçe Saglik Müdürlügüne bagli mobil asi ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda, evde bakim yardimindan faydalanan engelli kisi ve onlarin bakimini saglayan yakinlarina asi uygulamasina devam ediyor.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklamaya göre, Yildirim Ilçe Saglik Müdürlügü ile Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Yildirim Sosyal Hizmet Merkezi is birligiyle, asi olmayan tam bagimli, orta düzey ve agir engelli kisi ve onlarin bakimlarini yapan yakinlari tespit edildikten sonra Ilçe Saglik Müdürlügü bünyesinde kurulan mobil asi ekipleri, vatandaslari evlerinde asiliyor.

Bu kapsamda Yildirim ilçesinde yasayan bedensel engelli 19 yasindaki Fulya Özkarayurt'un Kovid-19 asisi yapildi. Asinin ardindan 15 dakika engelli vatandasin yaninda bekleyen mobil asi ekipleri, asinin olasi yan etkileri ve ikinci dozun ne zaman yapilacagina iliskin Özkarayurt'un ailesini bilgilendirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yildirim Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ferhat Ekinci, Kovid-19 asilamalari kapsaminda yogun sekilde hastanelerde, aile sagligi merkezi, ilçe saglik müdürlüklerinde, organize sanayi bölgelerinde asilama yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Ekinci, sunlari kaydetti:

"Bugünden itibaren de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Bursa Il Müdürlügüne bagli Yildirim Sosyal Hizmet Müdürlügü ile is birligi yaparak kendi bünyelerinden bakim alan 3 bin 750 engelli muhtaç ve 3 bin 750 bakicisina olmak üzere toplam 7 bin 500 kadar kisinin asilama durumlarini kontrol ederek içlerinden asi olmayan bin kadar engelli vatandasimizi yerinde evinde asilama hizmeti vermeye basladik. Bugün de 19 yasinda genç bir kizimizi asilamak için ziyaret ettik. Dördüncü katta asansörü olmayan bir apartmanda yürüme engeli bir kizimizdi, onu asiladik. Kizimizin mesaji herkesi duygulandirdi; 'Sevdiklerime sarilmayi çok özledim, bir an önce herkes asisini olsun.' Saglik Bakanligimizin açikladigi gibi 18 yas üstü herkes asisini olabilmekte, tüm vatandaslarimizi randevu alarak asi olmaya davet ediyorum"

Fulya Özkarayurt'un annesi Serpil Özkarayurt ise Kovid-19 salgini basladigindan bu yana tedbirlere uyduklarini ve kendisinin daha önce asi oldugunu aktararak, "Günüm kizimla geçiyor, 24 saat kizimla ilgileniyorum. Ben mayis ayinda asi oldum, onun da asi olmasini istiyordum ama korkuyordum. Su anda rahatim. Allah razi olsun Saglik Müdürlügünden dün aradilar, bugün de geldiler. Sag olsunlar, çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Asi olan Fulya Özkarayurt ise asinin evlerinde yapilmasindan memnuniyet duyduklarini belirterek, asi olup okuluna baslamak istedigini, en çok insanlara sarilmayi özledigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile