Bursa'da Muhtarlarla Büyük Bulusma

Bursa'da Muhtarlarla Büyük Bulusma

Göreve gelisinin ardindan toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, 17 ilçede göreve seçilen muhtarlarla ‘Talep Yönetim Uygulamasi’ egitiminde bulustu. Baskan Bozbey, “Muhtarlarimiz sadece uçbeyi olarak kalmamali. Katilimci ve idari anlayisla kentin yönetimine de katki sunmali” dedi.

Son yerel seçimlerin ardindan görevini sürdüren ve ilk kez seçilen muhtarlara yönelik Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Talep Yönetim Uygulamasi’ egitimi verildi.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki programda, vatandaslarin taleplerinin hizlica karsilanmasi ve sorunlarina aninda çözüm üretilmesi amaciyla Büyüksehir Belediyesi yöneticileri tarafindan muhtarlara bilgi verildi.

“Birlikte yapacagiz ve birlikte saglayacagiz”

Egitim toplantisinda konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, vatandaslarin mahallelerinde güvenli ve huzurlu bir biçimde yasamalarini saglamanin önemli oldugunu söyledi.

Kent yönetiminde muhtarlarin proje ve önerilerinin dikkate alinacagini belirten Baskan Mustafa Bozbey, “Muhtarlik hizmetleri çok önemli hizmetler. Muhtar, köyünün veya mahallenin her seyidir. En ufak bir sey oldugunda muhtarin kapisi çalinir. Bir sey oldugunda ‘Muhtar nerede?’ derler. Muhtarligin önemini fark etmeliyiz. Mahalle halkini yapacagimiz is ve onlara sunacagimiz farkli hizmetlerle mutlu etmeliyiz. Bir taraftan da mahallede mutlu ve huzurlu, güven içerisinde yasamalarini saglamaliyiz. Bunu birlikte yapacagiz ve birlikte saglayacagiz. Onun için kol kola girmek ve beraberce omuz omuza hareket etmek gibi de bir sorumlulugumuz var” diye konustu.

“Kentin yönetimine katki sunmasini istiyoruz”

Muhtarlarin vatandaslardan gelen talepleri daha hizli sonuca ulastirmasi için yeni bir uygulama hazirladiklarini ifade eden Baskan Bozbey, “Demokrasinin uçbeyleri muhtarlarimiz sadece uçbeyi olarak kalmamali. Katilimci ve idari anlayisla kentin yönetimine de katki sunmali. Muhtarlarimizla direkt iletisim saglamak için elektronik ortam hazirliyoruz. Oturdugunuz yerden talebin nerede oldugunu, kime gittigini, hangi süreçte oldugunu takip eder düzeyde bir program hazirlattiriyoruz. Yola çikarken ‘Bu kenti katilimci bir anlayisla, bir kurusunu dahi yanlis yere harcamadan kenti yönetmek istiyoruz ve yönetecegiz’ demistik. Bu dogrultuda adimlarimizi atiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Muhtarlarimiz demokrasinin temel tasidir’ felsefesini oturtarak bes yillik süreci bu dogrultuda sürdürmek istiyoruz. Hepimizin gülümseyecegi bir anlayista hizmetlerimizi sürdürecegiz” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, konusmasinin ardindan yeni seçilen muhtarlara rozetlerini takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile