Bursa'da Ortaöğretim Kurumları Halk Oyunları Yarışması

Bursa'da Ortaöğretim Kurumları Halk Oyunları Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Ortaöğretim Kurumları Geleneksel Dal Halk Oyunları Final Yarışması'nın şampiyonu Erzurum Bar ekibi oldu

  Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ' Ortaöğretim Kurumları Geleneksel Dal Halk Oyunları Final Yarışması ' nın şampiyonu Erzurum Bar ekibi oldu .
Hikmet Şahin Kültürparkı Açık Hava Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik , yağmur ve teknik aksaklıklar sebebiyle 3 saat gecikmeli başladı . Ekiplerin seromonisiyle başlayan programa , çok sayıda vatandaş katıldı . Ekiplerin nefes kesen gösterileri , tüm olumsuzlukları geride bırakırken , 5 saat süren programda şampiyonun adı Erzurum Bar Ekibi oldu . Saygı duruşu İstiklal marşının ardından programın açış konuşmasını yapan Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü İbrahim Halil Ağaçkanlı , organizasyonun gerçekleştirilmesine destek veren herkese teşekkür etti .
Belediye Başkanı Alinur Aktaş , çok kaliteli bir yarışmanın İnegöl ' de gerçekleştirilmesinden dolayı memnunluğunu dile getirerek , " 12 ayrı şehirden , 360 civarında öğrencimizi ve beraberindeki öğretmenlerini ağırlıyoruz . Aslında bu yarışma iller düzeyinde gerçekleştiriliyor , sağolsun bakanlık yetkililerimizle görüştük ve İnegöl ' de gerçekleştiriyoruz . Her anlamda büyük bir potansiyele sahip İnegöl ' ümüze böyle bir yarışmanın yapılması ayrı bir anlam kazandırıyor " dedi .
Kaymakam Durmuş Gençer , bu günün sevgi , kardeşlik günü olduğunun altını çizerek , " Dünyanın en güzel halk oyunları ülkemizde icra ediliyor . Yarışmanın İnegöl ' ümüzde gerçekleştirilmesi için büyük imkanımız vardı . Ayrıca hayırseverlerimize teşekkür ediyorum " dedi .
Gösterilerin ardından , gruplara ödülleri takdim edildi . Finale katılan 12 gruba da katılım plaketleri verildi . Müzik dalında Kırklareli , Giysi dalında Trabzon , Teşvik dalında Zonguldak , Centilmenlik dalında Kırşehir halk oyunları ekiplerine , plaket ve teşekkür belgeleri aldı . 91 . 60 puan toplayarak Türkiye birincisi olan Erzurum Yakutiye Şükrüpaşa Lisesi , 91 . 40 puan toplayarak Türkiye ikincisi olan Mersin Taşucu Prof . Dr . Durmuş Tezcan Lisesi ve 91 . 20 puan toplayarak Türkiye üçüncüsü olan Sivas Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halk oyunları ekiplerine kupaları ve plaketleri takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile