Bursa'da Memur-Sen’e bağlı Birlik-Haber-Sen üyeleri, Beşevler’deki PTT binası önünde eylem düzenleyerek basın açıklaması yaptı.
Birlik Haber-Sen 16 Nolu Şube Başkanı Sabri Uğur, PTT’de görev yapan posta dağıtıcılarına verilen fiili hizmet tazminatının Anayasa Mahkemesi’nce kapsam dışı bırakılmasının haksızlık olduğunu söyledi.
PTT çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çeken Uğur, “Bizim talebimiz, milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave ederek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmalarının sağlanması, devlet memurlarında olduğu gibi isteklerine bağlı olmak şartıyla 65 yaşına kadar çalışmalarına imkan verilmesidir. Bugüne kadar söz verildiği gibi kimsenin devletten alacağını bırakmadınız. Posta dağıtıcılarının hakkının devletten alacağı olarak kabul görülmesini istiyor ve haklarının verileceğine inanıyoruz.” dedi.
Bursa’daki işyerlerinde iş çeşitliliğinin arttığını, buna rağmen personel sıkıntısının had safhada olduğunu vurgulayan Uğur, şunları söyledi: “Çalışanlarımız, iş yükünü taşıyamaz olmuştur. Bursa’ya gelen personel sayısı emekli olanı ve tayinle gideni karşılamamış, aksine geride bırakmıştır. Merkez ve şubelerde kuyruk ve sıralar artık çekilmez duruma gelmiştir. Hastanelerde bile uzun bekleyişler çözülmüştür ama postanelerde devam etmektedir. Buna rağmen Bursa personeli, Türkiye birincilikleri elde etmiştir; yapacağından fazlasını yapmıştır. Bursa’da personel zarar değil, kâr demektir. İş var, potansiyel var, personel yoktur. Yetkili sendika olarak buna artık yeter diyoruz. Biz de insani şartlarda çalışmak ve üretmek, izinlerimizi tam olarak kullanmak istiyoruz. PTT kurumu çalışan sayısı olan 30 bin kişinin imzası için kampanyamızı buradan başlatıyoruz. Birlik Haber-Sen olarak posta dağıtıcılarının yıpranma haklarını alabilmeleri için bundan sonraki süreçte bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi ister, çalışma hayatınızda başarılar dileriz.”
Bursa'da Posta Dağıtıcıları Yıpranma Hakkı İçin Eylem Yaptı
Geçen günlerde TBMM’de Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerin ve milletvekillerinin yıpranma hakkını geri veren kanunun çıkarılmasının ardından üvey evlat muamelesi gördüklerini iddia eden PTT çalışanları isyan etti.