Bursa'da Sahte Mimar Ve Mühendis Skandalı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, yaptıkları incelemeler sonucunda sahte diplomlarla mimarlık ve mühendislik ünvanlarını kullanan kişileri tespit ettiklerini iddia etti.

  Birleşik Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde bulunan Mimarlar Odası Toplantı Salonu ' nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Nizamettin Kaya , bazı kişilerin odaya kayıt yaptırdıklarında ibraz ettikleri diplomalarının ve Yüksek Öğretim Kurulu denklik belgelerinin sahte olduğunu öne sürdü . Kaya ' ' Odamıza 25 . 10 . 2005 tarihinde H . Cüneyt K . , 04 . 07 . 2006 tarihinde kayıt yaptıran Mustafa C . ve 12 . 02 . 2007 tarihinde kayıt yaptıran Mümin B . ile Ahmet B . ' nin sahte mimarlık yaptıkları tespit edilmiştir . Bu şahıslarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma davası açıldı . Davadan elde edilen yeni bulguların adli makamlarca paylaşılmasının ardından genişlemesine ve söz konusu şahıslarla beraber birçok projede birlikte hareket ettikleri anlaşılan bazı müteahhit ve mimarlarında soruşturmaya dahil edilmesine kesin gözüyle bakılıyor " dedi .
Bu kişilerin 45 ' e yakın projeye imza attıkları ve onlarca yapı da teknik uygulama sorumlusu ve şantiye şefi görevi yaptıklarına öne süren Kaya , adı geçenlerden Mümin b . ve Ahmet B . ' nin kardeş olduklarını ve babalarınında Bursa ' da faaliyet gösteren büyük müteahhit firmalardan birinin sahibi olduğunu iddia etti . Ayrıca Mümin B . ' nin eşinin de sahte inşaat mühendisi olduğunun İnşaat Mühendisleri Odası tarafından tespit edildiğini ileri sürdü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile