Bursa'da Sgk Yeni Binasına Sığmıyor

Bursa'da Sgk Yeni Binasına Sığmıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, İl Özel İdaresi tarafından onarılan eski Tekel binasına personellerinin üçte ikisinin ancak sığabileceğini belirterek, "Yeni bina tamamlandığında Fomara'daki yerimizden çıkmayacağız" dedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, İl Özel İdaresi tarafından onarılan eski Tekel binasına personellerinin üçte ikisinin ancak sığabileceğini belirterek, "Yeni bina tamamlandığında Fomara'daki yerimizden çıkmayacağız" dedi.
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) yönetim kurulu üyeleri, kısa süre önce göreve başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ramazan Yıldız'ı Fomara'daki makamında ziyaret etti. BSMMMO Başkanı Mesut Topçu, yönetim kurulu üyeleri Özcan Dilekyiğit, Servet Kuru, Erdinç Doğan, Ali Çevdir ve Ebubekir Şimşek'in de katıldığı ziyarette BSMMMO Sosyal Güvenlik Danışmanı Niyazi Yamaç da hazır bulundu.
"BİR BİNA YETMİYOR"
SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'ndan beklentilerinin çok yüksek olduğunu kaydetti. İl Özel İdaresi'nin 15 milyon TL'lik harcamanın ardından SGK'ya devrettiği eski Tekel binasının kurumun ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap vermediğini belirten Yıldız, "Yapımı devam eden yeni hizmet binamızı her gün ziyaret ediyorum. Çalışmaları yakından takip ediyorum. Yeni yapılan bina 400 kişi kapasiteli. Ama bizim personel sayımız 600. Yeni bina, mevcut halimizle bize yetmeyecek. Bu yüzden bina tamamlandığında da Fomara'daki bu hizmet binamızı boşaltmayacağız. SGK, İnönü Caddesi'ndeki eski tekel binası ile Fevzi Çakmak'taki eski Emekli Sandığı binasında hizmet vermeye devam edecek. Bu binada idari birimlerimiz yer alacak" dedi.
Yıldız'a yeni görevinde başarılar dileyen Topçu, kurumla eskisi kadar ciddi sıkıntılar yaşamadıklarını, meselelerin diyalog yolu ile çözüme kavuşturulduğunu belirtti. SGK'nın meslek mensupları için büyük önem taşıdığını dile getiren BSMMMO Başkanı Topçu, aradaki iletişimin de güçlü olması gerektiğini ifade etti. BSMMMO Başkanı Topçu, "Oda olarak, meslek içi eğitimlere ağırlık veriyoruz. Alanlarında uzman kişileri, düzenlediğimiz seminer ve paneller sayesinde, meslektaşlarımızla bir araya getiriyoruz. En fazla ilişki içersinde olduğumuz kurumlardan birisi de SGK. Önümüzdeki süreçte pek çok projeye birlikte imza atabiliriz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile