Bursa'da Stoma Ve Yara Bakim Hemsireliginde Nitelik Artiyor

Bursa'da Stoma Ve Yara Bakim Hemsireliginde Nitelik Artiyor

Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ilk kez gerçeklestirilen, 1. Dönem Stoma ve Yara Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitim Programi tamamlandi.

Bursa Il Saglik Müdürlügü, stomali bireye ameliyat öncesi, ameliyat sonrasi ve uzun dönemde verilen fizyolojik ve psikososyal bakim islerini, yara olusumunu önleme, yarayi tedavi etme, yara bakimi ve rehabilitasyona yönelik hemsirelik hizmetlerini etkin sekilde vermeyi hedefleyen stoma ve yara bakim hemsireliginde sertifikali egitim düzenledi.

Bursa’da ilk kez Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde düzenlenen egitime; Bursa Sehir Hastanesi’nden 1, Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nden 4, Karacebey Devlet Hastanesi’nden 1, Gürsu Devlet Hastanesi’nden 1, Gemlik Devlet Hastanesi’nden 1 hemsirenin yani sira Gaziantep, Çanakkale, Sivas ve Balikesir illerinden gelen hemsirelerle birlikte toplamda 12 kisi katildi.

Katilimcilar 10’u teorik 20’si uygulamali olmak üzere toplam 30 gün gün süren egitimin sonunda sertifikalarini; Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekim Vekili Dr. Ögr. Üyesi Salih Metin, Saglik Müdürlügü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Ahmet Timur’un katildigi törenle teslim aldi.

Törende konusan Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, “Biz bütün hemsire arkadaslarimizin sorumlulugunda çalistigi alanin sertifikali çalisani olmasini arzu ediyoruz. Stoma ve yara bakim konusu ilimizde eksik oldugumuz bir alandi. Biz de bu çerçevede bir çalisma yaparak bizden önce bu egitimi veren illere egitici egitimi için arkadaslarimizi gönderdik. Nihayetinde de ilk grubumuzun sertifika törenini gerçeklestirdik, bu mutluluk verici bir olay. Egitim programinin ilimiz için hayirli olmasini diliyorum. Bundan sonra stoma ve yara bakimi konusunda egitim sayilarimizi diger egitimlerimizde de oldugu gibi arttirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile