Bursa'da Suç Orani Azaldi, Suçlu Yakalama Orani Yükseldi

Bursa'da Suç Orani Azaldi, Suçlu Yakalama Orani Yükseldi

Bursa’da evden hirsizlik olaylarinda yüzde 72 azalma yasandigini, suçlu yakalama oraninin ise yüzde 95’e yükseldigini belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtas, "Bursa’yi dünyanin en güvenli sehri yapmak için titizlikle çalisiyoruz. Son 1 ayda 810 kisi yakalanirken, asayis, kaçakçilik, organize suçlar ve narkotik suçlarinda büyük basarilar elde edildi" dedi.

Bursa Valiligi koordinesinde Asayis ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantisi yapildi.

Heykel Valilik binasinda yapilan toplantiya Vali Mahmut Demirtas’in yanisira, Bursa Il Jandarma Komutani Tümgeneral Tekin Aktemur, Bursa Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akin Zaimoglu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutani Binbasi Erdal Kireker katildi.

Vali Demirtas, önemli açiklamalarda bulundu.

Bursa’da Mart 2024 yilinda gerçeklesen asayis olaylari ve birimlerin bu olaylarla ilgili yürüttügü güvenlik ve asayis ile ilgili istatistikleri paylasan Vali Demirtas, “Ilk baskentimiz medeniyetlerin esigi Bursa’nin Dünya’nin en güvenilir sehirleri arasinda hak ettigi yerini almasi ve Bursali vatandaslarin huzurlu bir sekilde hayatlarini sürdürmesi hedefiyle valilik koordinesinde, kaymakamlik, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizde büyük bir gayretle çalisiyoruz” dedi.



"Asayis olaylarinda gözle görülür bir düsüs dikkat çekiyor”

Yapilan çalismalar neticesinde 2024 yili Mart ayi ile geçen yil ayni dönem kiyaslandiginda olay sayilarinda gözle görülür bir düsüs yasandigini ifade eden Vali Demirtas, "Bunun yaninda aydinlatma oranlarimiz da artis göstermistir. Asayis oranlarinda bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 21’lik azalma yasanmis olup, suçlari aydinlatma orani yüzde 85’ten yüzde 95’e ulasmistir. Olaylari bazi suç gruplarina göre degerlendirdigimizde, mal varligina karsi islenen suçlarda yüzde 54’lük azalma yasanmis olup, aydinlatma orani yüzde 57’den yüzde 74’e ulasmistir. Kisilere karsi islenen suçlarda yüzde 17’lik bir azalma yasanmis olup, aydinlatma orani yüzde 93’ten yüzde 98’e ulasmistir. Evden hirsizlik olaylarinda yüzde 72’lik azalma yasanmis olup, aydinlatma orani ise yüzde 84’ten yüzde 95’e ulasmistir. Otodan hirsizlik olaylarinda ise yüzde 86’lik azalma yasanmis olup, aydinlatma orani ise yüzde 25’ten yüzde 71’e ulasmistir" dedi.



"Son 1 ayda aranan 810 kisi yakalandi"

Son bir aylik dönemi degerlendiren Vali Demirtas, "Aranan sahislara yönelik yapilan operasyon ve gerçeklestirilen uygulamalar neticesinde 155’i hirsizlik, 17’si dolandiricilik, 29’u yagma, 15’i cinsel saldiri, 6’si öldürme suçlari, 5’i terör suçlari, 177’si narkotik suçlari, 36’si KOM suçlar ve 370’i diger suçlar olmak üzere toplamda 810 aranan sahis yakalanmistir. Bu sahislarin 61’i 10 yillik ve üzeri, 103’ü 5 ve 10 yil arasi, 646’si ise kesinlesmis hapis cezasi bulunan sahislardir" diye konustu.



Vali Demirtas konusmasina su sekilde devam etti; "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlügü, Jandarma Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nin gerçeklestirmis oldugu basarili operasyonlar sayesinde kaçakçilara ve organize suç örgütlerine göz açtirmiyoruz. Kaçakçilikla Mücadele kapsaminda icra edilen faaliyetler neticesinde Mart ayinda 150 sahis yakalanmis olup, yakalanan sahislarin 18’i tutuklanmistir. Basta organize suç örgütleri olmak üzere tüm kaçakçilik suçlariyla ilgili olarak 3 planli operasyon neticesinde 22 sahis hakkinda islem yapilmis, bu sahislardan 7’si tutuklanmis, 7’si adli kontrol sartiyla olmak üzere 15 sahis serbest birakilmistir."

Bursalilari uyusturucu konusunda da uyaran Demirtas, "Gelecegimizin teminati olan kiymetli evlatlarimizi uyusturucu belasindan uzat tutmaya yönelik çalismalarimizda kesintisiz devam etmektedir. Bu illetten Bursa’yi kurtarmak için operasyonlarimiza kararlilikla devam ediyoruz. Bu operasyonlar sonucunda çok sayida süpheli adalete teslim edildi. 145 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çok sayida uyusturucu madde ise ele geçirilerek sokaklardan temizledik ve temizlemeye de devam edecegiz" dedi.

Bursa’daki huzur ve güven ortamini her gün daha iyiye ulastirmak kendilerinin en önemli görevi oldugunu belirten Demirtas, "Bu huzurun saglanmasinda gece gündüz demeden çalisan büyük emek harcayan kaymakamlara, emniyet müdürlerine, jandarma komutanina, sahil güvenlik komutanina ve tüm kolluk görevlilerine katkilari için çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile