Bursa'da Tanpinar Zamani

Bursa'da Tanpinar Zamani

Yildirim Belediyesi, Türk edebiyatinin önde gelen yazarlarindan Ahmet Hamdi Tanpinar’i, vefatinin 60. yildönümünde düzenleyecegi bilgi söleni ile anacak.

Bursa’nin 2022 Yili Türk dünyasi kültür baskenti olmasi münasebetiyle tertip edilen ‘60 Yil Sonra Ahmet Hamdi Tanpinar Bilgi Söleni’ Yildirim Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birligi’nin ev sahipliginde yapilacak. ‘Tanpinar’in Hayati’, ‘Tanpinar ve Bursa’, ‘Tanpinar ve Siir’, ‘Tanpinar ve Deneme’, ‘Tanpinar’in Hikâye ve Romanlari’, ‘Tanpinar’da Sehir ve Medeniyet’, ‘Tanpinar ve Siyaset’, ‘Tanpinar ve Akademi’, ‘Tanpinar’da Kültür, Gelenek ve Modernlesme, Önemli Tarihler’ konu basliklarinin islenecegi sempozyuma, Türkiye’nin dört bir yanindan bu alanla alâkali çalismasi olan 42 isim katilacak. 14- 15 Ocak tarihleri arasinda gerçeklesecek sölen, iki gün sürecek ve sempozyumda sunulan tebligler bir kitapta toplanip yayimlanacak.

“Bu sehrin bir ruhu var”

‘60 yil sonra Bursa’da Tanpinar Zamani’ ile Ahmet Hamdi Tanpinar’i anacaklari için mutlu olduklarini ifade eden Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bursa, Ahmet Hamdi Tanpinar’in ifadesiyle ecdâdimizin bir ibadet gibi insa ettigi eserdir. Dolayisiyla da bu sehrin bir ruhu var. Yapilan bütün insaî çalismalar aslinda bu ruhun bir bedene bürünmesidir. Biz de Yildirim Belediyesi olarak hem Ahmet Hamdi Tanpinar’i yâd etmek, hem de hemsehrilerimizin zihin dünyalarinda böylesi büyük bir ismi anlamlandirmak için ’60 Yil Sonra Ahmet Hamdi Tanpinar Bilgi Söleni’ni gerçeklestirecegiz. Türkiye Yazarlar Birligi ile birlikte yapacagimiz sempozyuma, Türkiye’nin dört bir yanindan Tanpinar ile ilgili çalismalari olmus önemli isimleri davet ettik. Ben bilgi söleninin simdiden hayirlara vesile olmasini diliyorum ve tüm hemsehrilerimizi Ahmet Hamdi Tanpinar Bilgi Söleni’ne katilmaya davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile