Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Metin Yurdakoş ve Mimar Hasan Sözüneri ile Almanya ve Avusturya'daki önemli termal merkezlerinde incelemelerde bulundu.
Gezisi kapsamında önce Almanya'nın Bad Füssing bölgesindeki termal tesisler incelendi. Altepe başkanlığındaki teknik ekip, tesislerdeki su kalitesinden havuzların niteliğine, havuz makine sistemlerine, tıbbi imkanlara ve açık alanlarda oluşturulan suda hareket içeren aktivasyonlara kadar tesislerde oldukça detaylı bir inceleme yaptı.
Bursa'nın 4 milyon turiste yetecek miktarda termal suyu olduğunu belirten Altepe, yakın zamanda Bursa'nın termaldeki eski unvanına yeniden kavuşacağını söyledi.
Altepe, bazı Avrupa ülkelerinin yıllar önce bu tür tesisleri yaptığını ve bugün çok ciddi bir gelir elde ettiğini ifade ederek, "Bursa'nın da turizm kenti olabilmesi ve sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için tüm imkanları seferber ettik. Başta Sıcaksu Bölgesi, Tabakhaneler olmak üzere pek çok bölgeye bu tür tesisleri yapmak için harekete geçtik" dedi.
Bu amaçla Almanya ve Avusturya'da incelemelerde bulunduklarını ve Almanya'nın Bad Füssing bölgesindeki 23 bin yatak kapasiteli termal merkezi ziyaret ettiklerini aktaran Altepe, "Bu merkez, 50 yaşına girmesine rağmen tedavi tesisleri ve kür merkezleriyle çok önemli, büyük bir merkez. Bizim hedefimiz, bu tesislerin çok daha modernini, değişik havuzların olduğu, her türlü hastanın ihtiyacına göre sistemlerin yer aldığı, tüm mekanlarıyla birlikte her türlü sağlık alanında uygulandığı tesisleri Bursa'ya kazandırmak. Yapılacak tesisler, hem Arap hem Avrupalı turistlere hitap edecek şekilde planlanacak. Bursa termal sularının, böbrek kumu dökme özelliğinden radon gazı özelliğine kadar her türlü özelliğinden yararlanacağız. Çok yakın zamanda Bursa termalde eski unvanına kavuşacak. Termalde önce Bursa vardı, şimdi yine Bursa olacak" diye konuştu.
Bursa'nın yüzyıllarca süren termal kent kimliğini gerçek anlamda yeniden hayata geçirmek istediklerini ifade eden Altepe, Bursa'nın sağlık turizminden kentin hak ettiği payı alacağını kaydederek, "İnşallah Bursa bu nimeti en güzel şekilde yaşayacak. Sağlık turizminin en güzel şekilde icra edildiği bir merkez olacak" dedi.
Bursa'daki su kalitesinin çok daha nitelikli ve farklı özellikler taşıdığına dikkati çeken Altepe, bu tarz yatırımları sağlık sigortalarının da desteklediğini aktararak, şunları kaydetti:
"Bu tür tesislerin olması gereken en temel yer Bursa. İnşallah kentimiz bundan payını alacak. Ama bilindiği gibi Bursa yılda 500 bin civarında dış turist alıyor. Bad Füssing Almanya'nın sadece bir termal merkezi, başka bölgelerde başka tesisler ve merkezler de var. Ama sadece Bad Füssing 23 bin yatak kapasitesi ile yılda 6 milyon turisti ağırlıyor. Bu rakamlar bizim için de çok önemli. Bu tür tesislerin, yılda 4 milyon turiste yetecek kadar termal su kapasitesi olan Bursa'ya ne kadar değer katacağını burada en güzel şekilde görmüş oluyoruz. Bu kitleleri Bursa'ya çekmek demek sağlık hizmetleri için bırakılan dövizin yanı sıra çarşıların dolması, restoranların dolması, tarihi mekan ziyaretçilerinin bugünkünden çok daha fazla olduğu, kongreler için aranan yer olması demek."
Altepe başkanlığındaki ekip daha sonra Avusturya'nın Therme Geinberg tesislerine geçerek burada incelemelerde bulundu.
Bursa'da Termal Turizmde Büyük Atak
Bursa Büyükşehir Belediyesi, başta Sıcaksu bölgesi olmak üzere kentin uygun bölgelerine yapmayı planladığı açık ve kapalı termal tesislerle, kenti termal merkezi haline getirmeyi hedefliyor.