Bursa'da Trafik Egitim Parki'nda Sona Dogru

Bursa'da Trafik Egitim Parki'nda Sona Dogru

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen ve çocuklarin trafik kurallarini eglenerek ögrenmesine imkan saglayacak Çocuk Trafik Egitim Parki’nda çalismalar hiz kazanirken, projenin ocak ayi sonunda tamamlanmasi planlaniyor.

Bursa’da trafik ve ulasimin sorun olmaktan çikmasi için yeni yollar, köprü ve kavsaklar, rayli sistemler, toplu tasimanin yayginlastirilmasi gibi pek çok projeyi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, trafik kurallarini iyi bilen, donanimli nesil yetismesi için ayricalikli bir projeyi kente kazandiriyor. Nilüfer Ilçesi Odunluk Mahallesi’nde Nilüfer Çayi kenarindaki 6065 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen ve insaat alani 530 metrekare olan projede imalatlar büyük ölçüde tamamlandi. Tamamen egitim amaçli olarak tasarlanan proje; prefabrik, betonarme ve çelik yapilardan olusuyor. Yaklasik 300 metre bisiklet yolu ve yürüyüs yolu yer alan projede; 1 adet idari yönetim binasi, 1 adet minyatür oto deposu, 126 kisi kapasiteli 1 adet kapali tribün, 1 adet geçit tüneli ve 1 adet yaya üst geçidi bulunuyor. Tamamlandiginda özellikle egitim kurumlari için önemli bir uygulamali ders alani haline gelmesi beklenen projede, çocuklarin trafik kurallarini bizzat yasayarak ögrenmesi hedefleniyor.

Trafik kültürü olusacak

Il Emniyet Müdürlügü ile imzalanan protokol kapsaminda hazirladiklari projenin gelecege büyük katkilar saglayacagini dile getiren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Bursa’da sorun olarak konusulan konularin basinda ulasim ve trafik geliyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi olarak önemli yatirimlari hayata geçiriyoruz. Yatirim bütçemizde en büyük payi ulasima ayiriyoruz. Ancak trafik sorununun yeni yollar, kavsaklar ve rayli sistemler gibi sadece fiziki yatirimlarla çözülmesi de mümkün degil. Öncelikle her bir bireyin trafik kurallari konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu yüzden projeyi çok önemsedik. Gelecegimiz olan çocuklarimizin bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Trafigin bir kültür olduguna inaniyoruz. Çocuklarimiz burada, Il Emniyet Müdürlügü tarafindan görevlendirilen polislerimiz ile birlikte araç kullanacaklar. ‘Agaç yasken egilir’ sözüne inaniyoruz ve çocuklarimiza bu egitimi en iyi sekilde verecegiz. Tamamlandiginda Çocuk Trafik Egitim Parki’mizin dolu dolu kullanilacagina inaniyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile