Bursa'da Ücretsiz Fide Için Uzun Kuyruklar Olustu

Bursa'da Ücretsiz Fide Için Uzun Kuyruklar Olustu

Nilüfer Belediyesi “Fide Bizden Ürün Sizden” kampanyasi çerçevesinde bu yilda yerel tohumlardan üretilen yüz binlerce fideyi vatandaslara ücretsiz olarak dagitiyor. Kampanyada domates, biber ve patlicanin çesitli türlerinden 300 binden fazla fide vatandasla bulusacak.

Nilüfer Belediyesi, 5 yildir oldugu gibi bu yilda “Fide Bizden Ürün Sizden” kampanyasiyla vatandaslari yüz binlerce fideyle bulusturarak üretime tesvik ediyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde dagitimi devam eden fidelere vatandaslar, yogun ilgi gösterirken, çesitli türlerden domates, biber ve patlican fideleri 3 gün boyunca vatandasla bulusacak. Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir de dagitim ekiplerine katilarak vatandaslara ücretsiz fide dagitti.

Kampanya gösterilen ilginin memnuniyet verici oldugunu ifade eden Baskan Özdemir, hedeflerinin kentte tarim bilincini gelistirip gelecek nesillerle tanistirmak oldugunu belirtti.

Saglikli gidaya erisim ve tarimin önemini adaylik sürecinde hep dile getirdigini kaydeden Özdemir, “Topragina, tohumuna sahip çikan bir Nilüfer için çalisacagimizi söyledik. Iklim degisikligi tarim ve saglikli gidaya erisim gelecekte çok daha fazla önem kazanacak. Tarim alanlarinin talan edilmesi üretimi azaltacak ve erisim krizine yol açacak. Tarimin desteklenmesi ve topraklarin aktif hale getirilmesini istiyoruz. Bu konularda kirsal bölgelerle ortak çalismalar içerisindeyiz. Üreticinin girdi ve pazarlama sorunu var. Onlarin örgütlenmesi ve desteklenmesi çok önemli. Dogru üretim, toprak analizi gibi konularda isbirligi yaparak kooperatifimiz araciligiyla pazarlama destegi sunacagiz. Bizim amacimiz tarim topraklarinin daha aktif hale gelmesidir. Tarim alanlarinin korunmasi için gereken adimlari atacagiz. Talan edilmesine müsaade etmeyecegiz. Bizler sizlere hizmet etmek için buralardayiz” dedi.

Nilüferli çiftçilerin yerel tohumlardan zirai ilaç kullanmadan yetistirdigi fideleri ücretsiz dagittiklarini ifade eden Baskan Özdemir, “3 gün boyunca çesitli türlerden domates, biber ve patlican fidelerinden bu yil 300 binin üzerinde fideyi dagitmaya basladik. Dilerim birçok Nilüferli ürün yetistirmenin keyfine varir. Bu kampanyada emek veren herkese, özellikle de dagitimiz bu fideleri üreten çiftçilerimize ve çalisma arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Diktiginiz fideler bol ürün versin, bereketli olsun” seklinde konustu.

Baskan Sadi Özdemir daha sonra fide üretimi gerçeklestiren çiftçilere tesekkür sertifikasi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile