Bursa’da Yeni Adli Yıl Açılışında Yeni Anayasa Vurgusu

Bursa’da Yeni Adli Yıl Açılışında Yeni Anayasa Vurgusu

Yeni adli yılın açılışında konuşan Bursa Barosu Başkan Zekeriya Birkan, yeni adli yılla birlikte, yeni yasama yılında Meclis`ten yeni bir anayasa istediklerini söyledi.

Birkan, “Bursa barosu olarak yeni bir anayasa için her tür çalışmayı ve desteği vermeye hazırız.” dedi.

Bursa`da yeni adli yıl, adliye önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, askeri erkan, adalet temsilcileri ve avukatlar katıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, yaptığı konuşmada, görevlerinin adaleti sağlamak olduğunu belirterek, adaletin devletin temeli olduğunu söyledi. Adliyeye yeni birimlerin eklenmesiyle binanın yetersiz kaldığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu: “Ata bulvarındaki binayı kiraladık. Bu ihtiyaçtan doğan durum, yeni adliye yerinin açılmasıyla son bulacak. Artan nüfus ile birlikte adliyeye başvurular da artıyor. Yeni bir adliyeye ihtiyaç daha çok ortaya çıktı. BUTTİM yanındaki 130 dönümlük yeni adliye binası için çalışmalar başladı. Bursa’ya yetecek büyüklükte bir arsa tahsis edildi. Bu bina Bursa’ya hayırlı olsun.” Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk ise Bursa’nın yeni adliye ihtiyacını dile getirdi.

BİRKAN: "YENİ ANAYASA BEKLİYORUZ"
Bursa Barosu Başkan Zekeriya Birkan ise yaptığı konuşmada, yeni anayasa vurgusu yaptı. Birkan, hukukçular olarak topluma karşı aydın olarak ödevleri bulunduğunu kaydetti. Hemen her adli yıl açılışında adaletin geç işlemesi, tutukluluk süreleri, adil yargılama sorunu, temel hak ve özgürlükler üzerindeki baskı, düşünce özgürlüğü gibi sorunların dile getirildiğini vurgulayan Birkan, bu sorunların temelinde anayasa bulunduğunu belirtti. Birkan, şunları söyledi:
“Olağanüstü şartlar altında hazırlanan bu anayasanın ülkemizdeki hukukun işleyişine cevap vermesi artık mümkün değildir. 1982 anayasası temel alınarak hazırlanan yasalarımız artık adaletin tecellisinde sorun oluşturmaktadır. Yıllar içinde maddelerde yapılan değişikliklerle yaşamın gerektirdikleri sorunlar giderilememiş, yapılan bu değişiklikler sistemi ve işleyişi daha da karmaşık hale getirmiştir. Bu yeni adli yılla birlikte, yeni yasama yılında, yasama görevini yerine getiren meclisten, ülkemize yakışan, hukukun üstünlüğünü gözeten, temel hak ve özgürlükleri koruyan, dünyadaki demokratik gelişmeleri özümseyen yeni ve sivil bir anayasa talep ediyoruz. Bursa Barosu olarak yeni bir anayasa için her tür çalışmayı ve desteği vermeye hazırız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile