Bursa'daki Cinayet Davası

Geçen yıl birlikte yaşadığı kadın ve annesini tabancayla öldürdüğü öne sürülen polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da, geçen yıl birlikte yaşadığı Sevda Uysal ve annesi Ayşe Şahin'i tabancayla öldürdüğü öne sürülen polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Abbas Usta (42) ve maktul Uysal'ın kızı Gizem Karaca (22) ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Usta, ilk celsedeki savunmasını tekrarlayarak, Sevda Uysal ile evlenmeyi düşündüklerini ve birlikte yaşadıklarını söyledi.

Olay günü nikah yapacaklarını belirten Abbas Usta, Sevda Uysal iş yerinden dönmeyince yanına gittiğini anlattı.

Usta, iş yerine gittiğinde Uysal'ın evlenmek istemediğini söyleyip, başka bir arkadaşı T.U. ile kendisine silahla saldırdıklarını, boğuşma sırasında T.U'nun Ayşe Şahin'i vurduğunu ileri sürerek, 'Boğuşmada silahı aldım ve o sırada Sevda'ya doğru ateş ettim. T.U, yeniden silahı elimden alıp kafama fırlattı. Daha sonra olay yerinden kaçtılar.' diye konuştu.

Öte yandan, İstanbul Adli Tıp Kurumu, sanık Usta'nın akli dengesinin yerinde olduğunu belirledi.

Raporun okunmasının ardından mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanık hakkında 2 kişiyi 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Mahkemeye heyeti duruşmayı karar için erteledi.

- Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi'nde, 19 Haziran'da tütün ürünleri satan Sevda Uysal ile iş yerine gelen Abbas Usta arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancayla vurulan Uysal ile annesi Ayşe Şahin ölmüş, sanık Usta olay yerine gelen meslektaşlarına teslim olmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile