Bursa Emniyet Müdürlüğü: İbrahim Yazıcı 2006'daki evrak karışıklığı sebebiyle gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın 2006 yılında evraklarda yapılan bir hata sonucu gözaltına alındığını bildirdi.

Ko

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın 2006 yılında evraklarda yapılan bir hata sonucu gözaltına alındığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2004, 2005 ve 2006 yıllarını kapsayan 'İhaleye fesat karıştırması'yla ilgili olarak, soruşturma dosyasındaki yazışmalarda açık kimliği ve adresleri bildirilen İbrahim Yazıcı ve ortaklarına ait şirkete ilişkin dosyanın 16 Eylül'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne (KOM) intikal ettirildiği dile getirildi.

KOM'a gelen evrak üzerine 1 Ekim'de yapılan çalışma kapsamında Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi: "Söz konusu tahkikat dosyası içindeki şirketlerle ilgili yapılan itiraz üzerine inceleme yapılmış, soruşturmada bahsi geçen şirketin Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı, yanlışlığın soruşturma kapsamında 2006 yılında yapılan resmi yazışmalar ve incelemedeki hatadan kaynaklandığı tespit edilmiş ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'yla ilgili yapılan kolluk işlemleri sonlandırılmıştır. Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan işlemler, kendilerine intikal eden dosya içeriğine göre gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen oluşan işlem nedeniyle hak ve özgürlükleri etkilenen kişi ve kuruluşlara karşı üzüntülerimizi ifade eder, basına ve kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile