Bursa Erkek Lisesinin '131'inci Pilav Günü'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Erkek Lisesinin, kentin tarihi ve kültürel mirasının en önemli eserlerinden biri olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Bursa Erkek Lisesinin "131'inci Pilav Günü"ne katıldı.

Altepe, mezunların da yer aldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, 1883 yılında Sultan Abdülhamid Han tarafından yaptırılan Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından Erkek Lisesinin, yapılacak çalışmalarla 131 yıllık tarihi kimliğine yakışır hale geleceğini belirtti.

Bursa Erkek Lisesinin, 131 yıllık marka eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Altepe, "Bursa'nın tarihi kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biri de Erkek Lisesidir. Her zaman söylediğimiz gibi Bursa Anadolu Erkek Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneğinin yanındayız. Okulun tarihi misyonunun ortaya çıkarıldığı çalışmalara da katkı sağlamaya devam ediyor, güzel projelere imzamızı atıyoruz" ifadesini kullandı.
Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu ise okulun tarihi binasını ortaya çıkaran ve çevre düzenlemelerini yapan Altepe'ye teşekkür etti
Bazı mezunlara onur belgelerinin de verildiği etkinliğin ardından Bursa Erkek Lisesinin tadilatı tamamlanan yeni dersliklerinin açılışı da gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile