Bursa İçin Tanıtım Atağı

Bursa İçin Tanıtım Atağı

Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, "Türkiye" denildiğinde akla sadece İstanbul'un geldiğini belirterek, "Bursa'nın tanıtımına yönelik çalışmaların kapsamını geliştirmeli, zengin kültürel ve tarihi mirasımızı dünyaya anlatmalıyız" dedi

Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, "Türkiye" denildiğinde akla sadece İstanbul'un geldiğini belirterek, "Bursa'nın tanıtımına yönelik çalışmaların kapsamını geliştirmeli, zengin kültürel ve tarihi mirasımızı dünyaya anlatmalıyız" dedi.
Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'nin de hazır bulunduğu fahri konsoloslar toplantısına katılan Berat Tunakan, 2 gün süren organizasyon boyunca Bursa'nın tanımı için yoğun çaba harcadı. Beraberinde götürdüğü yüzlerce broşür ve tanıtım materyalini dünyanın 110 ülkesinden gelen Litvanya fahri konsoloslarına dağıtan Berat Tunakan, "Özellikle ABD, Malta, Lihtenştayn, Lüksemburg ve Şili gibi birçok ülkeden gelen konuklarla ikili görüşmeler de yaptık. Özellikle ABD'nin San Francisco kentinden gelen fahri konsolosla yaptığımız görüşme oldukça faydalı geçti. ABD'de 1 milyon Litvanyalı yaşıyor. Bunun 500 bini de San Francisco'da ikamet ediyor. Bu görüşmelerde üzücü olan ise Bursa'nın tanınmamasıydı. Yaka kartımda Türkiye yazdığını görenler, 'bana İstanbul mu?' diye sordular. Açıkçası tek tek hepsine Bursa'yı anlattım. Maalesef dışarıda Türkiye dendiğinde akla ilk olarak İstanbul, sonrasında ise Antalya geliyor" dedi.

TANITIM ATAĞI
Başkent Ankara'nın bile bilinirlikte üçüncü kent olduğunu anlatan Berat Tunakan, şöyle devam etti: "Litvanya Dışişleri Bakanı Audronius Azubalis ile Litvanya Ekonomi Bakanı Dainius Kreivys'in de katıldığı fahri konsoloslar toplantısı ülkeler arasındaki kültürel, ekonomik ve sportif çalışmaların geliştirilmesi yönünden büyük önem taşıyordu. Bu toplantıda Avrupa için büyük önem taşıyan ve Türkiye'nin de içinde olduğu ulaşım projesi Viking gündeme geldi. Avrupa'nın kuzeyini güneye bağlayacak olan bu dev ulaşım projesi detaylarıyla tartışıldı ve projenin ekonomik değeri üzerinde duruldu. İki gün süren toplantıların sonunda şunu söylemem yanlış olmaz. Bursa'nın tanıtımı için daha çok çalışmamız gerekiyor. Evet bugün yürütülen bazı çalışmalar var. Ancak bu çalışmaların kapsamını artırmalıyız. Avrupa'nın birçok kentinde bulunmalıyız. Bu konuda ağırlığımızı hissettirmeliyiz. 30 yıl önce bir köy olan Antalya bugün Bursa'nın önündeyse oturup düşünmeliyiz."

BASKETBOL OKULU
Bu arada, Litvanya'nın Türkiye Büyükelçisi Darius Pranckevicius'un girişimleriyle Litvanya'da 15 gün kamp yapıp Bursa'ya dönen Özel Çakır İlköğretim Okulu'nun basketbol takımı hakkında da bilgi veren Berat Tunakan, şunları kaydetti:
"Sportif ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ilkine imza atılan bu çalışmada çocuklarımız Litvanya'nın efsanevi milli basketbolcusu Arvydas Sabonis'in kampına katıldı. İlk hafta Kaunas kentinde kamp yapan ve özel maçlara çıkan çocuklarımız özellikle tesislere hayran kaldılar. Çünkü Kaunas'taki tesislerde aynı anda 4 takım maç yapabiliyordu. Çocuklarımız ikinci hafta ormanla denizin buluştuğu nefis bir liman kenti olan Nida'ya geçti. Burada daha önceden hazırlanan antrenman programı çerçevesinde düz koşular ve teknik ağırlıklı çalışma yaptılar. Çocuklarımız ayrıca burada Litvanya'da kamp yapan ABD genç milli takımını izleme şansı buldular."
Litvanya Fahri Konsolosu Berat Tunakan son olarak, "Sportif iş birliğinin devamı olarak önümüzdeki yıl Litvanyalı çocuklarımızı 15 gün boyunca Bursa'da ağırlamayı planlıyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile