‘Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyeleri BTSO’da basın mensupları ile bir araya geldi. BTSO Başkanı Burkay, “Üretimin ticaretin ve ihracatın başkenti olan Bursa’ya Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile cazibe merkezi kimliği kazandırmayı hedefliyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi inovasyon ve tasarım buluşmalarını şehrin ortak aklını harekete geçirerek gerçekleştirmekteyiz" diye konuştu.
Bursa’yı tarihi ve kültürel mirası ile güçlü sanayiinden beslenerek Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirten Burkay, "İnovasyon ve tasarım buluşmaları sanayicimizi akademisyenlerimizi girişimcilerimizi ve Bursa’daki tüm paydaşlarımızı bir araya getirerek tasarım ve inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesini sağlayacak önemli bir platformdur. Türkiye’nin orta gelir sendromundan çıkışını sağlayacak en önemli dönüşümlerden biri olan Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markaya dayalı üretimin ihracatın ve ekonominin geçiş noktasının Bursa olduğuna inanıyoruz" dedi.
Burkay, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında firmalar için ‘Tasarım Geliştirme Çalıştayı’, ‘Otomotiv ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı’, ‘Atölye Çalışmaları’, ‘Sanat ve Tasarım Etkinliği’, ‘Trend Alanları’, ‘Canlı Zanaatkar Performansları’ ve ‘Otomotiv ve Tekstil Tasarım Yarışması’ gibi faaliyetlere imza atacaklarını kaydetti.
İbrahim Burkay, ayrıca ‘İnovasyon Tüneli’, ‘Bursa Hatıra Obje Tasarımı Sergisi’, ‘Tasarım Zirvesi’, ‘Animasyon Festivali ve Yarışması’ ile ‘Fashion Night’ programları yapılacağını anlattı.
Bu buluşmaların kazancının bir masa etrafında oluşturulan ortak akıl olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, "AR-GE, inovasyon, tasarım ve estetik marka oluşturma noktasında Bursa’nın Türkiye’ye mevcut potansiyeli ile daha güçlü katkı verme durumu var. Buna mecburuz. Türkiye’ye yoksa önüne koyduğu 2023, 2053, 2073 hedeflerine ulaşması çok kolay değil. Eğer AR-GE’yi, tasarımı, inovasyonu ve markayı daha çok konuşursak Türkiye bugün 11 bin dolar bandından hedeflemiş olduğu 25 bin dolar kişi başı milli gelir seviyesine daha çabuk çıkacaktır. Bursa’nın bir alt yapısı var. Bursa’nın en büyük şanslarından bir tanesi de BTSO’dur. Çünkü BTSO bu konulara son derece duyarlı ve geçmişten gelen birikimini kentin diğer ortak dinamikleri ile beraber kullanıyor” diye kaydetti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ise, "Bursa’da gerçekten güzel bir sinerji oluşmuş durumda. Bu da en güzel şekilde kentimize de yansıyor. Geleceğe yönelik güzel adımlar atılmasının temel taşlarını oluşturuluyor. Bu yapılan çalışmalar, gerçekten önemli. Çünkü Türkiye’nin bir hedefi var. Bizim her alanda hedeflerimize ulaşmamız gerekiyor. Şu anda 11 bin dolar olan gayri safi milli hasılamızı 25 bin dolarlara çıkarmalıyız. gibi. Bilhassa 2023 hedeflerinde en büyük görev İstanbul ve Bursa’ya düşüyor. Çünkü Türkiye’nin lokomotifi Marmara bölgesi" dedi.
Bursa İnovasyon Başkenti Olacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, tarihi zenginliği ve güçlü sanayiiyle Bursa’yı cazi merkezi haline getireceklerini söyledi.