Bursa Kitaba Koştu

Bursa Kitap Fuarı’nın 9.‘uncusu, TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi‘nde başladı. Kitapseverler, 225 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuara yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Kitap Fuarı’nın 9.‘uncusu, TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi‘nde başladı. Kitapseverler, 225 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuara yoğun ilgi gösterdi.

    Fuarın açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yazarlar ve her yaştan kitapsever katıldı. Küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte kitap fuarına akın eden yüzlerce insan, alışverişe erken başladı. Kültür kitaplarının yanı sıra, üniversite hazırlık kitabı satışı yapan stantlar da öğrenciler tarafından adeta abluka altına alındı.

    Fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın İstanbul’dan sonra en büyük fuara ev sahipliği yapmasının kendilerine umut verdiğini ifade etti.

    Kültürün temel öğelerinden birinin okumak, yazmak olduğunun altını çizen Vali Harput, “Bursa gibi Türkiye’nin en büyük kültür medeniyet merkezlerinden bir tanesine bu kadar sayıda ünlü ve saygın yazarın katılıyor olması beni şahsen mutlu etmiştir, gururlandırmıştır. Özellikle bu yazarlarımızla okurların kuracağı iletişimle çok daha faydalı alışverişler yapılacağını düşünüyorum.” dedi.

    Açılışta konuşan Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kültür ve medeniyetlerin yatağı olduğunu belirterek, kültür ve medeniyetin gelişmesine katkı koymaya gayret ettiklerini ifade etti.

    TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 8 sene evvel 100 yayınevi ile başlanan fuarın bu güne kadar 1,5 milyon kitapseveri buluşturduğunu, bugün ise 225 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, 260 bin ziyaretçi hedefiyle en başarılı fuarlardan biri haline geldiğini kaydetti.

    Ersözlü, fuarda, İskender Pala, Can Dündar, Turgut Özakman, Ahmet Ümit gibi yazarları ile Saraybosna‘da savaş sonrası kadınların yaşantılarını kaleme aldığı ‘Leyla‘ isimli eseriyle tanınan Alexandra Cavelius‘un da okuyucuyla buluşacağını söyledi.

YAYINEVLERİ UMUTLU

Timaş Yayınları Pazarlama ve Ar-Ge Müdürü İhsan Sönmez, fuara ilginin çok fazla olduğunu belirterek, “Oldukça geniş öğrenci kitlelerinin fuarın girişinde içeri girmek için sıra beklediğini gördük. Bu bizim için çok önemli. Çünkü biz 6 farklı markamızla buradayız. Umarım geçen senelerdeki başarımızı yine bu senede gösteririz. Elbetti bir izdiham beklemiyoruz ama okurların yoğun ilgisi olacağını görüyoruz.” diye konuştu.

Zaman Kitap Satış Sorumlusu İsmail Enver ise kitaplarda yüzde 50’ye varan indirim yaptıklarının altını çizerek, şöyle konuştu: “Bursa fuarı ilk günden son güne kadar hep hareketli geçiyor. İstanbul’dan sonra en çok ilgi gören fuar burası. Onun için çok iyi ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. Kitaplarımızda yüzde 40 ila yüzde 50 arasında değişen indirimlerimiz oluyor. Çeşitli hediye kitaplarımız var. Zaman Gazetesi’nin her yıl hazırlamış olduğu almanaklarımızdan veriyoruz.”

    Fuarı gezen kitapseverler ise fiyatlar konusunda farklı düşüncelere sahip. Kimi vatandaşlar fiyatların uygun olduğunu dile getirirken, kimileri de fiyatların pahalılığından yakındı.

    VALİ’DEN ZAMAN ALMANAĞINA ÖVGÜ

    Fuarın açılışının ardından stantları gezen Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zaman Kitap standına uğrayarak kitapları inceledi. Vali Harput, Zaman Gazetesi Bölge Yayın Temsilcisi Enis Öznük’ün sunduğu Zaman almanağını dikkatle inceledi. Zaman Gazetesi’nin her yıl hazırladığı, haber ve tasarımların yer aldığı almanağa övgüler yağdıran Vali Harput, fuar gezisi sırasında küçük bir çocuğa da kitap hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile