Bursa Kitapları Balibey Hanı’Nda Satılacak

Bursa Kitapları Balibey Hanı’Nda Satılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırdırılan özel eserler, Balibey Hanı’nda hizmete açılan ‘Bursa Kitapçısı’nda satışa sunuluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırdırılan özel eserler, Balibey Hanı’nda hizmete açılan ‘Bursa Kitapçısı’nda satışa sunuluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından işletilen Balibey Hanı’nın giriş katında Bursalılara hizmet verecek olan Bursa Kitapçısı törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, yıllardır Bursa’da konuşulan bir konuya daha çözüm bulduklarını söyleyerek, "Bursa’da belediyemizin kent kültürü ve kimliğiyle ilgili çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek oluyoruz. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 9 kitabın tanıtımını yaptık, hazır yayınlarımız da önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak. 150’ye yakın yayınımız var. Vatandaşlarımız bu eserleri, Bursa Kitapçısı’nda bulabilecek." dedi.

Bursa’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir tarih başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, hanları, hamamları, medreseleri, sivil mimari örneği yapıları ayağa kaldırdıklarını söyledi. Yıllardır bu eserlerin oluşturulması konusunda taleplerin olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bastığı bu kitaplarda, herkesin geçmişine dair bir anı mutlaka bulabileceğini belirtti. Başkan Altepe, bu dökümanların düzenli bir şekilde basılıp satılması gerektiğine inanarak Bursa Kitapçısı’nı tarihi Balibey Hanı’nda hizmete açtıklarını dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından işletilecek Bursa Kitapçısı’nda 7 yıldır basılan tüm bu eserlere ulaşılabilecek ve Bursa’da basılan bu eserler artık kaybolmayacak. Maliyetine bir fiyatla da satılacak ki, herkes ulaşabilsin." şeklinde konuştu.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan da Bursa ile ilgili yayınlanan kitapların satılacağı mekanda ileride hediyelik eşyaların da vatandaşların beğenisine sunulacağını vurguladı. Daha sonra mekanın açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, Bursa Kitapçısı’ndaki ürünleri ilgiyle inceledi ve ‘Bursa Kütüğü’ adlı eseri satın aldı. Cam süsleme sanatının örneklerinin de bulunduğu Bursa Kitapçısı’nın açılışı sebebiyle, Bursa’ya dair kitaplar, 10 Nisan Pazar gününe kadar yüzde 50 indirimli olarak satılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile