Bursa Konaklama Üssü Oluyor

Bursa Konaklama Üssü Oluyor

Sanayi ve turizmin öncüsü Bursa, Marmara’nin konaklama üssü olmaya hazirlaniyor. Dünyanin önde gelen firmalari Bursa’da birbirinden lüks otel yatirimlari yaparken; Bursali insaat firmasi Atis Yapi uluslararasi bir otel markasi ile yeni bir anlasmaya imza atti.

Sürdürülebilir büyüme merkezli yatirimlariyla Türkiye’de insaat, turizm ve perakende sektörlerinde her geçen gün ivmelenen bir stratejiye sahip olan Atis Sirketler Grubu, Bursa’daki konaklama sektörüne global ve çizgi üstü bir markayi kazandirmak için dügmeye basti. Dünyanin önde gelen otel sirketlerinden InterContinental Hotels & Resorts markasi ile anlasma yapan Atis Sirketler Grubu, yeni insa edilen otel ile 3 milyondan fazla nüfusuyla Türkiye’nin dördüncü büyük sehri konumundaki Bursa’ya lüks bir seçenek getirmeyi hedefliyor. 2024 sezonunda açilmasi planlanan otelin 192 lüks konseptte oda ile hizmet vermesi planlaniyor.

“Ortaklik için sabirsizlaniyoruz”

Ortak firmanin Fransa Türkiye Kidemli Is Gelistirme Direktörü Henry Simpson konu ile ilgili gelisim asamalarindan söyle bahsetti: “Türkiye,IHG için önemli bir büyüyen pazardir ve Bursa’daki ilk tesisimizle ilgili imzalarin atilmasi da muhtesem bir dönüm noktasi oldu. Proje yatirimcisi Atis Yapi ile çalismaktan büyük mutluluk duyuyoruz, uzun ve verimli bir ortaklik için sabirsizlaniyoruz. Bu imza, IHG’nin, pazar lideri olan markalarimizi Avrupa’nin dört bir yanindaki yeni ve cazip hedeflere tasima konusundaki kararliliginin bir göstergesidir. Bu imzanin ardindan IHG, 2022 yilinda global lüks ve yasam tarzi düzenine 50 yeni otel ekleyecek.”

“Bursa’nin öneminin farkindayiz"

Is Gelistirme Direktörü Nilsun Tümer de Grup olarak Bursa’nin gerek cografi, gerek tarihi konumunun, gerekse ülkenin gayri safi milli hasilasina koydugu katkinin ne kadar önemli oldugunun farkinda olduklarini dile getirdi. Atis Sirketler Grubu ile yaptiklari ortaklik anlasmasi ile çok önemli bir adim attiklarini ifade eden Tümer, bu projenin Bursa için çok büyük bir deger olacagina inandiklarini söyledi.



“Konaklama standartlarini hiç görülmemis bir yere tasiyacagiz"

Atis Sirketler Grubu CEO’su Ahmet Atis, süreç ile ilgili bilgileri su sekilde aktardi: “Bursa’nin luxury segmentindeki ilk otelini, dünyanin önde gelen otel sirketlerinden biri ile Downtown Eglence ve Yasam Merkezi bünyesinde hayata geçiriyoruz. 75 bin metrekarelik alana sahip 850 konutu, 112 marka konutu, 200 seçkin magazayi, son teknoloji sinema salonlari ile kültür, eglence, saglik ve egitim merkezlerini bünyesinde barindiran Downtown, ultra lüks oteli ile de misafirlerini agirlamaya hazirlaniyor. Hizmet vermeye basladiginda en yüksek standartlara sahip 192 odaya, farkli türde restoranlara, toplanti merkezlerine, yüzme havuzlarina, spa ve fitness tesislerine ev sahipligi yapacak. Otelin 2024 sezonunda misafirlerini agirlamaya baslamasini planliyoruz. Yapacagimiz otelin Bursa’nin sehrimizdeki konaklama standartlarini daha önce hiç görülmemis bir seviyeye tasinacagina inaniyoruz.”

Pars Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez ise Atis Sirketler Grubu’nun çok iyi kadrolarla çalistigini belirterek, gerek müzeleri, gerekse eglence ve yasam alanlari ile Downtown’un Bursa’yi çok senlendirecek bir proje olacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile