Bursa Markaları Dünyaya Tanıtılacak

Bursa Markaları Dünyaya Tanıtılacak

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi tarafından 2012 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde termal, tarih, kültür turizmine katkı sağlamak maksadıyla hazırlanan "Menşei Bursa" başlıklı proje tanıtıldı.

Hilton Otel’de Bursa Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temsilcisi Ahmet Hamdi Usta tarafından düzenlenen basın toplantısında, "Menşei Bursa" projesinin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmek üzere kabul edildiği belirtildi. Usta, projenin yedi aya yayılarak uygulanacağını söyledi.

Projenin Bursa için markalaşma yolunda önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Usta, Menşei Bursa’nın toplam 198 bin 465 TL’lik bir bütçeye sahip olduğunu anlattı.

Projenin Bursa turizmini desteklemek maksadıyla bir tanıtım kampanyası şeklinde gerçekleştirileceğine işaret eden Usta, “Bu proje, AB ve Dış İlişkiler Merkezi'mizin uzun süre üzerinde çalıştığı ve emek sarf ettiği bir proje. Projeyle Bursa adıyla marka olan tarım ve gıdaya dayalı yöresel ürünlerin turizm değerine dönüştürülerek etkili bir tanıtım aracı haline getirilmesi hedefleniyor" dedi.

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi’nin sadece yerel değil, ulusal ve uluslararası çapta da projeler hazırladığını kaydeden Usta, "Menşei Bursa projesi ile Bursa genelinde yaklaşık 2 bin işletme, esnaf ve üreticiye mahalli ürün ve coğrafi işaretleme konusunda bilgi verilecek. Projenin bir diğer ve önemli ayağı olan Gastronomi Festivali de düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Hayata geçirilecek olan proje sayesinde Bursa’nın yerel markalarının hem ulusal, hem de uluslararası tanıtımının yapılacağını belirten Usta, şöyle konuştu:
“Gastronomi Festivalinde yöresel ürünlerle üç dalda yarışma yapılacak ve Uluslararası Aşçılar Zirvesi gerçekleştirilecek.”
YEREL ÜRETİCİLER EĞİTİM PLATFORMU KURULACAK
Menşei Bursa projesinin yanında bir çalışmadan daha söz eden Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı çerçevesinde ELMA-TP (Yerel Üreticiler Eğitim Platformu) projesinin de kabul edildiğini vurguladı.

Bu projenin de Bursa için büyük ve önemli bir çalışma olduğuna dikkati çeken Usta, söz konusu projenin 2 yıl süreli ve 300 bin Euro hibeli toplamda 400 bin Euro’luk bir proje olduğunu ifade etti.

Bursa’nın yerel marka anlamında büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Usta, “AB üyesi ülkelerle iş birliği, tecrübe ve paylaşım gerçekleştirilerek, iyi uygulamaların transferi, mahalli ürünlerin hareketliliğini sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılacak. Yerel üreticilerin değişim ve inovasyon becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ve Bursa Aşçılar Derneği’nin de projeye destek olacağı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile