Bursa Mehter Takimi, Fransa'da Türkiye'yi Gururlandirdi

Bursa Mehter Takimi, Fransa'da Türkiye'yi Gururlandirdi

Bursa Mehter Takimi, Fransa’nin dört ayri kentinde düzenlenen Anadolu Türk Kültür Festivali’ne damgasini vurdu.

Bursa Mehter Takimi, 18 Nisan’da Mulhouse kentinde baslayan ve Paris, Lyon ile Nantes sehirlerinde 21 Mayis’a kadar devam eden Festiculture festivalinde Türkiye’yi temsil etti. Açilis törenlerinde Türk Milli Marsi ile birlikte Fransa Milli Marsini çalan Mehter Takimi, Fransizlarin gönlünü fethetti. Türk kültürünü birinci elden tanitmak ve kültürlerarasi köprü kurmak amaciyla düzenlenen festivaller, mehter takimi konseriyle basladi.

Mehter marslari, orada yasayan Türklerin yani sira Fransiz vatandaslar tarafindan da begeniyle dinlendi. Fransa’nin çesitli kentlerinden de yogun katilimin oldugu dört festival yaklasik bir ay sürdü. Türk Kültür Merkezleri Federasyonu ve Türk derneklerinin girisimiyle düzenlenen festivallere Türkiye’den çok sayida geleneksel Türk sanatlari sanatçilari da katildi.

Bursa Mehter Takimi baskani Mesut Özkeser, “Fransa’da mehter takimimiza gösterilen ilgiden çok memnun kaldik, gelecek aylarda yine Fransa’nin Strasburg, Lyon ve Paris sehirlerindeki festivallere de katilacagiz. Bizleri davet eden festival komitesi yetkililerine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile