Bursa Mehter Takımı Londra'da Büyüledi Bursa

Bursa Mehter Takımı, İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Anadolu Yaz Kültür Festivali'ne katılarak, Türkler kadar İngilizlerin de beğenisini kazandı.

  Bursa Mehter Takımı , İngiltere ' nin başkenti Londra ' da bu yıl 4 ' üncüsü düzenlenen ' Anadolu Yaz Kültür Festivali ' ne katılarak , Türkler kadar İngilizlerin de beğenisini kazandı .
Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre , Anadolu Toplum Birliği ve Süleymaniye Kültür Merkezi tarafından Kuzey Londra ' daki Clissold Park ' ta gerçekleştirilen festivalde hat ve ebru sanatı gibi Türk kültürünün önemli unsurları tanıtıldı .
Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde konser veren Bursa Mehter Takımı , ' Ceddin Deden ' , ' Gençosman ' , ' Fetih ' ve ' Hücum Marşı ' gibi eserlerin yanı sıra ' İstiklal Marşı ' ile ' Britanya Milli Marşı ' nı ' da seslendirdi . Bursa Mehter Takımının gösterisi , Londra ' da yaşayan Türkler kadar İngilizlerin de beğenisini kazandı .
Bu yıl Kosova , Fransa ve Hollanda ' da konserler veren Bursa Mehter Takımı ' nın , gelecek ay İsveç ve Finlandiya ' da , ekim ayında da Almanya ' da festivallere katılacağı bildirildi .

01 . 07 . 2010 11 : 34 : 49
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile