Bursa Mehter Takımı Londra'da İngilizlere konser verdi

Bursa'yı ve Türkiye'yi temsil etmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Bursa Mehter Takımı gönülleri fethetti.

Londra'da bu yıl 4.'sü düze

  Bursa ' yı ve Türkiye ' yi temsil etmek üzere İngiltere ' nin başkenti Londra ' ya giden Bursa Mehter Takımı gönülleri fethetti .

Londra ' da bu yıl 4 . ' sü düzenlenen ' Anadolu Yaz Kültür Festivali ' ne katılan Bursa Mehter Takımı festivale damgasını vurdu . Kuzey Londra ' daki Clissold Park ' ta yapılan festivalde 6 konser veren Bursa Mehter Takımı ' Ceddin Deden ' , ' Gençosman ' , ' Fetih ' ve ' Hücum Marşı ' gibi eserler yanında , ' İstiklal Marşı ' ile ' Britanya Milli Marşı ' nı seslendirerek , Londra ' da yaşayan Türkler kadar İngilizlerden de büyük alkış aldı .

Anadolu Toplum Birliği ve Süleymaniye Kültür Merkezi tarafından gerçekleştirilen festivalde yemek yarışmaları , moda gösterileri , hat ve ebru sanatı gibi Türk kültürünün önemli unsurları da tanıtıldı .

Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği festivale , Türkiye ' nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok , İngiliz milletvekilleri Jeremy Corbyn , Andy Love , Meg Hiller ve Londra Anakent eski Belediye Başkanı Ken Livinstone da katıldı .

Bu yıl Kosova , Fransa ve Hollanda ' da da konserler veren Bursa Mehter Takımı , gelecek ay İsveç ve Finlandiya ' da , Ekim ayında ise Almanya ' da katılacağı festivallerin hazırlıklarına da başladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile