Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak yüzlerce projenin içerisinde kentsel dönüşümler, toplu konutlar, cazibe ve kültür merkezleri gibi mega projeleri bitirdiklerini belirterek, bunların rutin işler olduğunu, en önemli faaliyetlerinin ise sosyal belediyecilik hizmetleri olduğunu kaydetti.
Keskin, rutin olarak yaptıkları işlerin ruh kazanabilmesi için sosyal belediyecilik projelerinin Son derece önemli olduğunu, Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerin birçoğu hakkında makaleler yazıldığını ve üniversite hocaları tarafından doktora tezi haline getirildiğini belirterek, ''Belediye başkanlarının en büyük problemlerinden ama hiç de görevi olmayan kısımlarından bir tanesi de iş meselesidir. Maalesef bizi adeta iş bulma kurumu müdürü gibi her gün onlarca insanımız ziyaret ediyor. Bu ziyaretler yılda binleri, on binleri bulur. Oysa belediye başkanının yapması gereken belediyecilik hizmetleri, görevleri vardır. Ama vatandaşlarımız iş konusunda da bize başvuruyor ve bizi, birtakım problemlerini çözmeye yönlendiriyor'' dedi.
Bu konuda belediyenin hizmet masalarında ve alt birimlerinde bir de ''İş Masası'' oluşturduklarını anlatan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Orada da işverenle işçiyi buluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. Yıl-Mek adını verdiğimiz Yıldırım Meslek Edindirme Kursları'nda 34 ayrı branşta kursiyerlerimize meslekler kazandırıyoruz. Amacımız, kolunda bir altın bileziği olsun gitsin bununla iş bulsun. Bizim işsizlikte en önemli sorunumuz iş beğenmemezliktir. Bu da mesleksizlikten kaynaklanmaktadır. Branşlaşmak, ihtisaslaşmak kesinlikle yerine getirilmesi gereken bir alandır. Eskiden her türlü hastalığı tabipler, hekimler tedavi ederdi. Ama şimdi gözcü, kulakçı, buruncu ayrı. Hepsinin ayrı ayrı ihtisaslaşma alanları var. Çünkü bir insan ömrü tüm meslekleri öğrenmeye yetmemektedir. Öyleyse işsizlikte de çözüm meslekleşmekten geçmektedir. Onun için en önemli sorunlardan birini çözmek üzere Yıl-Mek kurslarında meslek edinmelere yönlendiriyoruz. Bu konuda AB projelerini de kullanıyoruz.''
-''İş arayanlar arandı'', sadece 15 kişi bulundu-
Şabanözü Belediyesi ile kardeşlik projesi kapsamında düzenlenen işçi transferiyle ilgili bilgi veren Keskin, Yıldırım'da en az 3 yıl oturduğunu ispatlayan ağabey, abla, kardeş veya karı-koca gibi toplam 400 çifte Şabanözü'nde iş imkanı sağlayacaklarını, ayrıca ev eşyası nakliyesi, toplu izinlerde ve bayramlarda gidiş geliş ulaşımlarının da Yıldırım Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanacağını belirtti.
Konuyla ilgili ''İş arayanlar aranıyor'' diye afiş hazırlattıklarını ve belediyeye bağlı 69 muhtarlığa bu afişi gönderdiklerini belirten Keskin, şunları kaydetti:
''Şabanözü Belediyesi'ne, 'Biz size bir takım maddi imkanlar sunalım. Ambulans gibi hediyeler verelim. Buna mukabil, buradan çalışmak isteyenleri ilçenizdeki fabrikalara gönderelim. Aradaki ulaşımı da biz sağlayalım, ev imkanlarını da sağlayalım' dedik. Kardeş belediye bunları kabul etti ve bir protokol imzaladık. Bundan Sonra biz afişler hazırladık. Bütün muhtarlıklarımıza dağıttık ve aylarca asılı kaldı. 700 bin nüfusluk Yıldırım'da bize başvura başvura 15 kişi çıktı. Demek ki işsizlik yok, iş beğenmemezlik var. Bu bir realite.''
Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Bursa Merkez Yıldırım İlçesi Belediyesi İle Çankırı'ya Bağlı Şabanözü Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Bir Proje Kapsamında, Şabanözü Sanayi Bölgesindeki Çeşitli Fabrikalara Yerleştirilmek Üzere 800 İşçini
Cem Şan - Bursa merkez Yıldırım ilçesi belediyesi ile Çankırı'ya bağlı Şabanözü ilçesi belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında, Şabanözü sanayi bölgesindeki çeşitli fabrikalara yerleştirilmek üzere 800 işçinin alınacağı iş ilanına sadece 15 kişinin müracaat ettiği bildirildi.