Bursa Nilüfer Kadin Korosu Misir Yolcusu

Bursa Nilüfer Kadin Korosu Misir Yolcusu

175 kisilik kadin korist kadrosu ve farkli müzik türlerini seslendirmesiyle halihazirda Türkiye’nin ilk ve tek korosu olma özelligini tasiyan Bursa Nilüfer Kadin Korosu davet edildigi Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda, Italya, Letonya, Portekiz ve Kibris’daki konserlerinin ardindan bu kez konser vermek üzere 24 Nisan’da 43 kisi ile Misir’a gidiyor.

Dünya’nin farkli ülkelerinde konser vermenin büyük bir onur oldugunu ifade eden koro sefi Dr.Aysel Gürel "Dünya ülkelerine Türk müzigini tanitmanin gururunu yasiyoruz. Türk müzigi yurt disinda tahminimizin üzerinde çok ilgi görüyor. Gittigimiz ülkelerde Türk müziginin yanisira o ülkenin de bir sarkisini da seslendirmeye çalisiyoruz. Çünkü, bu izleyenlerde ayri bir sempati uyandiriyor. Bu nedenle; Misir’da da Türk müziginin yani sira bir tane de arapça sarki seslendirecegiz"dedi.

Misir’da 5 gün konaklayacak olan koro üyeleri, konserin yanisira, Misir’in kültür zenginliklerini de tanima firsatini degerlendirerek 29 nisanda yurda dönecek.

Yurt disi seyahatlerinin hemen ardindan çalismalarina araliksiz devam edecek olan koro, 5 Mayis’ta AKKM Orhangazi Salonu’nda,halka açik "Anneler Günü"konseri verecek.

Bursalilari bu konsere davet ettiklerini ifade eden Gürel, "Bu konserimiz yine farkli bir konser olacak. Türk Sanat Müzigi, Türk Halk Müzigi, Balkan Müzigi ve popüler müzikten eserler seslendirecegiz. Konserimize ,danslarimiz ve konsepte uygun kostümlerimizle de farkli bir görsellik kazandirmak istiyoruz. Bu konserde eserlerimizin ekseriyetle izleyenlerimizle hep birlikte seslendirecegiz. Çok keyifli bir konser olacak. Bu ücretsiz konserimize tüm halkimiz davetlidir"diye konustu.

Seneye 20.yilini kutlama hazirligi içinde olan koro istikrarliligi ile de müzik camiasinda örnek teskil ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile