Bursa'nin Degerlerine Sanatsal Yorum

Bursa'nin Degerlerine Sanatsal Yorum

Türk Dünyasi Kültür Baskenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Bursa Türk Kültür Mirasi Plastik Sanatlar Projesi’ sergisi ile Bursa’nin degerleri, plastik sanatlarla yeniden hayat buldu.

Büyüksehir Belediyesi ve Uludag Üniversitesi isbirligiyle hazirlanan ‘Bursa Türk Kültür Mirasi Plastik Sanatlar Projesi’ sergisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyarete açildi. Bursa kent merkezi ve ilçelerde yer alan Türk kültür ögesine dair mekânlar, desenler ve önemli figürler, Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ögretim üyeleri ile doktora, yüksek lisans ve lisans ögrencilerinden olusan proje ekibi tarafindan yagli boya teknigiyle özgün birer sanat eserine dönüstü. Serginin açilisi, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Halide Serpil Sahin ve Inegöl Belediye Baskani Alper Taban’in da katildigi törenle yapildi.

Türk kültürüne dair ögelerin ‘öze bagli kalarak’ plastik sanatlarla yeniden yorumlanmasini ve Bursa’nin sahip oldugu degerlerin taninirliginin artirilmasini hedefleyen sergi, 10 Haziran’a kadar görülebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile