Bursa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91'inci Yılı

BURSA - Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yılı, kortej yürüyüşü ve törenlerle kutlandı.

Tophane'deki Saltanat Kapı'dan Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar, Bursa Mehteran Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi ile Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, bazı milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Kent Müzesi önünde düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, burada yaptığı konuşmada, verilen şanlı kurtuluş mücadelesiyle 11 Eylül 1922 tarihinde işgalin sona erdiğini hatırlatarak, düşmanın o gün bir kez daha "Anadolu insanının cesaretine, esarete boyun eğmeyeceğine" şahit olduğunu söyledi.

Altepe, tarihi doğru okumayanların geleceği kuramayacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bizler, bu gerçekten hareketle ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri, tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıma gayretindeyiz. Bize bu şehri emanet edenlerin, ancak bu şekilde huzur bulacağına inanıyoruz. Bizler bu kentte yaşayanlar ve bu kentin yöneticileri olarak ecdada vefa borcumuzun, onların eserlerine, emanetlerine, mirasına sahip çıkarak, onların yolundan, izinden giderek ve değerlerini yaşatarak en güzel şekilde göstermeye gayret ediyoruz. Ecdat emaneti kentimizi yaşanabilir, sağlıklı, çağdaş bir kent, yaşayan canlı bir tarih kenti, müzekent yapma çabalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz."

Büyükşehir Belediyesi olarak kurtuluş mücadelesinde şehit düşen askerlerin yattığı, Bursa Ovası'nda 12 ayrı noktadaki şehitliklerin, kahraman şehitlere yakışır şekilde yeniden düzenlendiğini anlatan Altepe, "Dileriz ki bu kahraman ecdat sayesinde, bugün yaşadığımız bu coşkuyu evlatlarımız da ilelebet yaşasınlar ve hissetsinler" dedi.

Bursa Mehteran Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi'nin gösteriler sunduğu tören, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun yanı sıra Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova'dan gelen konuk halk dansları topluluklarının gösterileriyle son buldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile