Bursa'nin Kuzey Vitrini Yenileniyor

Bursa'nin Kuzey Vitrini Yenileniyor

Bursa’nin Istanbul’la karayolu baglantisinin saglandigi en önemli vitrinlerinden olan Istanbul Caddesi, Büyüksehir Belediyesi’nin kentsel dönüsüm projesi ile yenileniyor. Insaatin tamamlanma seviyesinin yüzde 80’e ulastigi projeden Büyüksehir’e kalan 13 dükkân, 77 ofis ve 103 konut, bölgedeki büyük dönüsüm için rezerv olarak kullanildi.

Bir taraftan kentsel dönüsüm projeleriyle depremde yikilma tehlikesi bulunan riskli yapi stokunu ortadan kaldirirken, diger taraftan kente modern görünüm kazandirmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, Istanbul Caddesi Kentsel Dönüsüm Projesi’nde çalismalara hiz verdi. Bursa’nin Istanbul’a açilan kapisi olan ancak plansiz yapilar ve düzensiz tamirhanelerle görüntü kirliliginin yasandigi Istanbul Caddesi’nin modern görünüm kazanmasi amaciyla baslatilan Besyol Kentsel Dönüsüm Projesi’nde insaatlar yüzde 80 oraninda tamamlandi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da kaba insaatlari tamamlanan ofis, dükkan ve konutlari inceledi.

Ilk etapta tam uzlasma

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’ya yakisan bir vitrin olusturmak, çarpik yapilasmadan kaynakli sorunlari çözmek ve bir deprem felaketinden önce gereken önlemleri almak adina Istanbul Caddesi’nde kentsel dönüsüm çalismalarina hizla devam ettiklerini söyledi.

Istanbul Caddesi’nin, kente giris konumunda, Bursa’ya gelenlerin ilk gözlemledigi, sehrin bir nevi vitrini olan bölgelerden biri oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, "Ancak ayni zamanda plansiz ve düzensiz gelisimiyle birçok sorunu da barindiran, deprem açisindan risklerin yüksek oldugu bir yapilasmaya da sahip bir bölge. Burayi ayricalikli kentsel dönüsümle kentin vitrini hâline getirmeyi planladigimiz 240 bin metrekarelik projenin 120 bin metrekarelik ilk etabinda hak sahipleriyle uzlasma orani yüzde 100’e ulasti. Proje çerçevesinde insaatin devam ettigi 1 no’lu adada 30 dükkân, 118 ofis ve 193 konuttan olusan projede imalatlar hizla sürüyor. Bu projeden elde edecegimiz 13 dükkân, 77 ofis ve 103 konutu Istanbul Caddesi 1. Etap dönüsüm alani için rezerv konut ve dükkân olarak kullandik. Bu projede uzlasma saglanan hak sahiplerine 3 ay içerisinde konut, ofis veya dükkânlarin anahtarlari teslim dilecek" dedi.

2 bin 250 yeni konut

Besyol’da 120 bin metrekarelik birinci etap sahasi içerisinde yer alacak olan 2 ve 3 no’lu adada da uygulama projelerini hazirladiklarini ifade eden Baskan Aktas, "Proje çerçevesinde insaatimiz, tahliye ve yikimlarin tamamlanmasiyla önümüzdeki aylarda baslayacak. 2 no’lu adada 816 daire ve 11 bin metrekare ticari alan, 3 no’lu adada ise 306 daire ve 3 bin 500 metrekare ticari alan olusturulacak. Bu projelerin hayata geçirilmesi ile bin 100 daire ve yaklasik 150 dükkân insa ederek, hak sahiplerine daire ve dükkânlarini teslim edecegiz. Büyüksehir Belediyesi olarak Arabayatagi - Ulus- Karapinar - Degirmenönü bölgelerinde yürüttügümüz diger kentsel dönüsüm projelerimizle birlikte kisa vadede 2 bin 250 konutun temelini atacagiz. Istanbul Caddesi, Yigitler, Esenevler, 75. Yil Mahallelerimizde var olan kentsel dönüsüm irtibat ofislerimize ilaveten; Sicaksu, Gaziakdemir, Akpinar, Degirmenönü, Karapinar ve Arabayatagi bölgelerinde de 5 farkli noktada kentsel dönüsüm irtibat ofislerimizi hizmete açacagiz. Kentsel dönüsümlerle birlikte Bursa’nin çehresini degistirmis ve güzellestirmis olacagiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile