Bursa`nın Polonyalı Misafirleri Misafirperverlikten Memnun

Bursa`nın Polonyalı Misafirleri Misafirperverlikten Memnun

AB Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında Bursa’ya gelen Polonya’nın Reda Belediye Başkan ve Yardımcısı ile beraberindeki eğitimcilerden oluşan heyet, Vali Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı ziyaret etti.


Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Polonya-Reda Belediyesi’nin ortak yürüttükleri AB Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında ziyaretler sürüyor. Proje kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştirecek olan heyet, hafta sonunda Bursa’dan ayrılacak.

Ziyarette yaptığı konuşmada Polonya halkına sıcak duygular beslediklerini belirten Vali Şahabettin Harput, “Polonya’dan gelen misafirleri Bursa’da görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İki ülke ilişkilerinin ekonomik ve turizm başta olmak üzere, tüm alanlarda daha fazla gelişmesini arzu ediyoruz.” dedi. Bu tür projeler sayesinde iki ülke arasında birçok bilgi alışverişinin gerçekleştiğini anlatan Vali Harput, “Bu paylaşımın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
AB projesi kapsamında Polonya’dan gelen heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da “İnsanların gelişmesi ve değişmesi için iki etken vardır. Bunlardan birisi gezmek, diğeri de okumaktır. İnsanlar ne kadar çok iletişim kurarsa o kadar çok birbirlerini anlarlar.” ifadesini kullandı. Teknolojinin gelişimiyle birlikte dünyanın küçüldüğünü anlatan Gülsar, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkede gerçekleşen herhangi bir olay diğer ülkeler de yaşayan insan davranışlarını da etkiliyor. İyi bir Dünya için eğitimcilere düşen görev ise işbirliği ile çalışarak kaliteli ve insan yetiştirmektir.”
Bursa’da olmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür eden Polonya ekibi ise “Polonya daha dünya haritası üzerinde yokken Türklerin bizi kabul ettiğini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu ziyaretlerin ilişkilerimizi artıracağına inanıyoruz.” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile