Bursa Ovasi Kaçak Yapilardan Temizleniyor

Bursa Ovasi Kaçak Yapilardan Temizleniyor

Osmangazi Belediyesi, Bursa Ovasi’nin kaçak yapilar ile katledilmesine müsaade etmiyor. Ismetiye Mahallesi’nde tarim arazisi üzerine kaçak olarak insa edildigi belirlenen fabrikanin yikilmasini mahkemeden alinan yürütmeyi durdurma karari da engelleyemedi. Ruhsatsiz fabrika, yürütmeyi durdurma karari süresinin sona ermesinin hemen ardindan belediye ekipleri tarafindan yikilarak yerle bir edildi.

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en verimli topraklari arasinda yer alan Bursa Ovasi’nin kaçak yapilar ile yok olmamasi adina yogun mesai harciyor. Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan Ismetiye Mahallesi’nde birinci sinif tarim arazisi üzerine ruhsatsiz olarak insa edildigi belirlenen ve hakkinda yikim karari alinan 11 bloktan olusan fabrikanin yikilmasi için Haziran ayinin ilk haftasinda bölgeye giden belediye ekipleri, fabrika sahibinin mahkemeden aldigi yürütmeyi durdurma karari dolayisiyla sadece 1 blogun yikimini gerçeklestirebildi. Mahkeme karari üzerine yikimi durduran belediye ekipleri, geri dönmek zorunda kaldi

Tarim arazilerini kaçak yapilardan kurtarmak adina ortaya koydugu mücadeleden geri adim atmayan Osmangazi Belediyesi, mahkeme tarafindan verilen yürütmeyi durdurma karari süresinin sona ermesinin hemen ardindan bir kez daha is makineleri ile birlikte bölgenin yolunu tuttu. Toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine insa edilen fabrika, üç gün süren yikim ile yerle bir edildi. 5 dönümlük bir tarim arazisi yok olmaktan kurtarilarak, ovaya geri kazandirildi.

Belediye yetkilileri, vatandaslari ruhsatsiz ve kaçak yapilasmaya yönelmemeleri konusunda uyarirken, kaçaga asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile