Bursa, Science Expo'ya Hazirlaniyor

Bursa, Science Expo'ya Hazirlaniyor

Bursa’da bilim ve teknoloji alaninda farkindalik olusturmak amaciyla 2012 yilinda baslayan, pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan Science Expo, bu yil 9’uncu kez Bursali bilim meraklilari ile bulusuyor.

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Türk Hava Yollari’nin (THY) sponsorlugu, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi’nin (BEBKA) destegiyle bu yil 9’uncusu düzenlenecek Science Expo’nun ‘istisare toplantisi’, paydas temsilcilerinin katilimiyla yapildi. Toplanti, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Toplantiya; Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Feridun Yilmaz, BTSO Baskan Yardimcisi Ismail Kus, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mehmet Latif Deniz, BEBKA Planlama Birim Baskani Elif Boz Ulutas, kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektör temsilcileri katildi.

‘Mükemmel bir organizasyon’

Organizasyonun yapilacagi alan, teknik altyapi, planlanan etkinlikler, atölyeler ve beklentilerin ele alindigi toplantinin ardindan konusan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm paydaslara tesekkür etti. Science Expo’nun yapilmaya baslandigi 2012 yilindan bu yana hizla gelistigini belirten Baskan Aktas, tüm kurumlarin organizasyonu sahiplendigini dile getirdi. Pandemi nedeniyle etkinligin iki yildir yapilamadigini hatirlatan Baskan Aktas, “Science Expo’nun 9’uncusunu, ‘9-12 Haziran tarihleri arasinda’ insallah BUTTIM Fuar Alani, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve GUHEM bahçesinde gerçeklestirecegiz. Özel sektörün, kamu kurumlarinin ve ilgili paydaslarin katilimiyla mükemmel bir organizasyona hazirlaniyoruz. 2012 yilinda baslayan ve o gün bile 40 bin kisinin ziyaret ettigi Science Expo atesi giderek büyüyor. Bu atesin paydaslariyla istisare toplantimizi gerçeklestirdik. 9-12 Haziran tarihleri arasinda insallah ilgili paydaslarla bir arada olarak, organizasyonu gerçeklestirecegiz. Katki saglayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’na, üniversitelerimize, BEBKA’ya Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’müze, diger kurum ve kuruluslara, paydaslara yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile