Bursa Standı Fuarın İlgi Odağı

Bursa Standı Fuarın İlgi Odağı

Antalya’da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda stant açan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yayınları ziyaretçilerden büyük ilgili gördü.


Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı, Türkiye genelindeki yerel yönetimler ile yapı ve restorasyon firmalarını bir araya getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem hayata geçirdiği projeler ile kentin soyut ve somut kültürel mirasının yer aldığı yayınların sergilendiği stant, fuarın ilgi odağı oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ile protokol üyeleri fuarın açılışının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret etti. ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, özellikle tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarda Bursa’yı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın’a örnek gösterirken, Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ise Bursa’da müzecilik başta olmak üzere soyut ve somut kültürel mirasın gelecek kuşaklarına aktarılması yönünde hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve stantta sergilenen eserlerden çok etkilendiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın daha sonra stanttan ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi’ni gün boyu ziyaret eden yüzlerce ziyaretçi, yayınlardan alabilmek için sıraya girdi.

Fuar kapsamında Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Kent Müzeleri konulu konferans da davetlilerden yoğun ilgi gördü. Fuar alanında oluşturulan salon tamamen dolarken, açılış konuşmasını yapan ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Tarihi Kentler Birliği’nin 2000 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ÇEKÜL’ün katkılarıyla kurulduğunu hatırlattı. Kırayoğlu, Bursa başta olmak üzere, diğer belediyelerin de katkılarıyla Tarihi Kentler Birliği’nin yaptığı çalışmalar ve belediyeler arası işbirliğiyle kısa sürede Avrupa’nın bile önüne geçtiğini kaydetti.

Konferansta daha sonra Kent Müzeleri konusunda örnek çalışmalara imza atan belediyelerdeki çalışmalara yer verildi.

Bu alanda Türkiye’ye örnek gösterilen belediyeler arasında gösterilen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, katılımcılarla paylaştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile