Bursa Tarım İl Müdürü Yıldızer: Gıda üretim yerlerinin denetimine önem veriyoruz

Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, gıda üreten işyerlerinin kontrol ve denetimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Yıldızer, "Hizmet sektöründ

  Bursa Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer , gıda üreten işyerlerinin kontrol ve denetimlerine büyük önem verdiklerini söyledi . Yıldızer , " Hizmet sektöründeki kuruluşları sadece cezalandırmıyoruz . Özendirici uygulamalar da yapıyoruz . " dedi .

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Serdar Kavasoğlu ile birlikte Veteriner Hekimler Odası ' nı ziyaret eden Yıldızer , Bursa ' da hayvancılığın gelişmesi için yapılan çalışmaları anlattı .

Bursa ' da gıda güvenliği konusunda da etkin bir denetim yürüttüklerini söyleyen Yıldızer , " Ülkemizde son dönemde et fiyatlarının artması ile hayvancılık konusunda daha çok tedbir alınması gerektiği ortaya çıktı . Bu konuda bakanlığımız çeşitli önlem paketlerini uygulamaya soktu . Biz de Bursa İl Müdürlüğü olarak bölgemizde hayvancılığın gelişmesi için bakanlığın talimatları doğrultusunda bir dizi önlemi uygulamaya sokuyoruz . " diye konuştu .

Bursa ' da gıda üreten işyerlerinin kontrol ve denetimlerine de önem verdiklerini belirten Yıldızer , şöyle devam etti : " Hizmet sektöründeki kuruluşları sadece cezalandırmıyoruz . Özendirici uygulamalar da yapıyoruz . Mesela ' beyaz tabak ' projesi ile Bursa ' daki işletmelerin hijyen konusunda güzel bir yarış içine girmelerini sağladık . Bu konuda Bursa Veteriner Hekimler Odası ile de iyi bir işbirliği içindeyiz . Bu ilişkileri daha da geliştirmek arzusundayız . "

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam da gıda güvenliği konusunda Bursa Tarım il Müdürlüğü ' nün Türkiye ' ye örnek olduğunu belirtti . Beyaz Tabak Projesi ' nin , özendirici bir uygulama olarak dikkat çekici olduğunu da belirten Sağlam , " Ülkemizde gıda güvenliği yıllarca ihmal edilmişti . Ancak son dönemde bu konuda güzel adımlar atılıyor . Daha fazlası için el birliği ile çalışmalıyız . Çünkü güvenli gıda konusunda veteriner hekimlerin rolü çok büyüktür . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile