Bursa Textile Show Rüzgâri Basladi

Bursa Textile Show Rüzgâri Basladi

Türkiye’de tekstil sektörünün en önemli bulusmalarindan biri olan Bursa Textile Show, kapilarini 10. kez açti. Toplam 180 firmanin stant açtigi fuarda, yeni ticaret köprüleri kurulurken, sektördeki yeni moda ve trendler de belirleniyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) öncülügünde düzenlenen ‘Bursa Textile Show’, tekstil sektörünün dis hacmine güç katmaya devam ediyor. Yaklasik 180 firmanin stantli katilimiyla düzenlenen fuarda, firmalar, 2023-2024 sonbahar ve kis giysilik kumas koleksiyonlarini ziyaretçilerin begenisine sundu. Bursa Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 salonda, toplam 10 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, yurt disindan önemli alicilar isbirligi için Bursa’ya geldi. Bursa Textile Show ayrica trend alanlari ve seminerleri ile birçok yenilige de ev sahipligi yapiyor.

“Bursa tekstilde marka kent”

BTSO ve UTIB ortakliginda koordine edilen alim heyetleri ve BTSO’nun istiraki KFA Fuarcilik’in çalismalari çerçevesinde basta Avrupa, Afrika ve Orta Dogu ülkelerinden olmak üzere farkli cografyalardan fuari ziyaret eden nitelikli alicilar, fuarda stant açan Türk firmalariyla bulustu. Fuarin ilk gününde Bursa Valisi Mahmut Demirtas, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, BTSO Yönetim kurulu ve meclis üyeleri, fuarda stant açan firmalari ziyaret etti. BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, Bursa’nin tekstilde marka bir kent oldugunu belirterek, "Bursa Textile Show da sektörümüzün dünyaya açilmasinda önemli bir katki sagliyor. Fuarimizin tüm firmalarimiz için hayirli ve bereketli olmasini temenni ediyorum" dedi.

“Fuarin ihracata katkisi sürüyor”

BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, tekstil sektöründe Bursa markasinin dünyada söz sahibi olmaya devam ettigini belirterek, "Fuarlarimiz bizim bayramlarimiz gibi. Bugün tekstil sektöründe 10’uncu organizasyonumuzu gerçeklestiriyoruz. Fuarda yaklasik 180 firmamiz var. Stant açan firmamizla birlikte BTSO olarak Ur-Ge projelerimizin katkilariyla yaklasik 51 ülkeden 300 civarinda aliciyi tekstil fuarinda misafir ediyoruz. Kendi imkânlariyla gelenlerle birlikte fuari yaklasik 2 bin yabanci alicinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu organizasyonun firmalarimiza, sektörümüze ve Bursa ekonomisine ciddi anlamda katki saglayacagina inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

"Sehir için ciddi bir kazanim"

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, her yeni fuarin yeni bir heyecan oldugunu belirterek, Bursa Textile Show gibi önemli bir organizasyonu kente kazandirdigi için BTSO’ya tesekkür etti. Alinur Aktas, "Sehir adina ciddi bir kazanim. Firmalarimiz, sektördeki yeni gelismeleri burada farkli ülkelerden gelen misafirlerle bulasarak belirleyecekler. Sanayicilerimiz çok güzel bir organizasyona imza atmislar. UR-GE destekleriyle güzel bir sinerji de olustu. Ortam gayet güzel ve ticareti gelistirmek adina burada ciddi bir potansiyel var. Fuarin, kis öncesinde ekonomik anlamda doping olacagina yürekten inaniyorum. Bursa sanayicisi fuarlara gidiyor, arastiriyor, neler yapabilecegini planlar yapiyor. Bu çalismalar takdire sayan" dedi.

"Tekstilde bir numarayiz"

Kisa süre önce Bursa’da göreve baslayan Vali Mahmut Demirtas, fuarin katildigi ilk organizasyonlardan biri oldugunu belirterek, "Fuarlarin yeni ürünlerin tanitilmasinda, sektörün ticaretini gelistirmesinde ve darbogazdan çikmasinda çok büyük payi var. Bugün Türkiye’de 10 milyar dolar civarinda bir tekstil ihracat var. Bunun 830 milyon dolarini Bursa karsiliyor. Bursa tekstilde bir numara. Bursa’nin gelecekte de güçlü bir merkez olacagina inaniyoruz. Daha kaliteli ekonomik degeri yüksek ürünler üretmeyi tüm girisimcilerimizden istirham ediyorum. Fuara düzenleyen ve katilan herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile