Bursa Uludag Üniversitesi'nde Otonom Servis Araci Tasarlandi

Bursa Uludag Üniversitesi'nde Otonom Servis Araci Tasarlandi

Bursa Uludag Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Otonom Araç Gelistirme Grubu, kampüs içerisinde otonom servis araci hizmeti verecek bir proje gelistirdi. OTAGG-01 Otonom Araç Projesi için akademisyenler ve ögrenciler, sektör temsilcilerinden destek istedi.

Yönetiminde; alaninda uzman akademisyenlerin de bulundugu 5 otomotiv lisesi ögrencisi, 33 lisans, 7 yüksek lisans, 4 doktora ögrencisi ve mezunlarin bulundugu Otonom Araç Gelistirme Grubu (OTAGG), gelecegin önemli bir parçasi olacak olan otonom araçlarla ilgili önemli bir projeye imza atti.

Sektör temsilcileri yogun ilgi gösterdi

Bursa Uludag Üniversitesi kampüsü içerisinde otonom servis araci olarak hizmet vermek amaciyla gelistirilen OTAGG-01 Otonom Araç Projesi, ULUTEK Teknopark ev sahipliginde Bursa’nin önde gelen yaklasik 60 otomotiv ve mühendislik firma temsilcisi ile paylasildi. ULUTEK Teknopark Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen, yurt içi ve yurt disindan birçok katilimcinin çevrimiçi takip ettigi sunuma, Bursa Uludag Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu, ULUTEK Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Hakan Gedikli, Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik, Makina Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Fatih Karpat, OYAÇ MYO Ögretim Görevlisi Koray Aki, OTAGG Danisma Kurulu Üyesi; Bilgisayar Mühendisligi, Elektronik Mühendisligi, Otomotiv Mühendisligi ögretim üyeleri, BMSC GLOBAL Ülke Direktörü Bayram Ali Özdemir ve BURSA/NILÜFER-Otomotiv Endüstrisi Ihracatçilari Birligi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapilan protokol çerçevesinde destek veren Okul Müdürü Metin Sezer ve çok sayida ögrenci katildi.

“Sanayide elini kirleten ögrenciye ihtiyaç var”

Bursa Uludag Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu, “Bursa’nin degerlerini de içinde barindiran, birlikte is yapabilme becerisini gösterdigimiz ULUTEK Teknopark’in bünyesinde bulunmak çok degerli ve önemli. Ögrencilerimize rol model olduklari ve bizleri bu tür çalismalarda yalniz birakmadiklari için çok tesekkür ederim” dedi.

Mühendislik Fakültesi’nin 200 ögretim elemani ve 5 bin 500 ögrencisiyle Bursa’nin Ar-Ge ve arastirma ekosistemine önemli katkilar sagladigini da kaydeden Etemoglu, “Deneyimlerimiz sunu gösteriyor ki; sanayide elini kirletme becerisi olan ögrenciye ve mezuna çok ihtiyaç var. Bugüne kadar elde etmis oldugumuz basarilar, bu tür ögrencilerin sayilarinin artmasiyla mümkün oluyor. Dolayisiyla otonom araç gelistirme becerisi gösteren ögrencilerimiz ve onlara yol gösteren tüm akademisyenlerimizin emegi çok kiymetli” ifadelerini kullandi.

Destek vermeye gönüllü olduklarini dile getiren sektör temsilcilerinin çoklugu grup üyelerini memnun etti. Yakin bir zamanda planlanacak çalistayda sektör ile çalismalar için tekrar degerlendirme firsati yakalanacak.

Mühendislik fakültesi akademisyen ve ögrencilerinin yani sira Otomotiv lisesinden de ögrenci ve ögretmenlerin destek verdigi OTAGG, otonom alaninda ihtiyaç duyulan insan kaynaginin yetistirilmesine ivme kazandirmayi da hedeflemektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile