Bursa Valiliği, Ortak Proje İçin İspanya`ya Çıkarma Yaptı

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi çalışanları, Avrupa Birliği üyesi İspanya ile iletişim ve işbirliği sağlamak ve ortak projeler geliştirmek için bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette İspanya’nın Sevilla, Granada, Cordoba şehirlerinde Bursa tanıtıldı.

Bursa Valiliği tarafından yürütülen “Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa” projesi kapsamında Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi çalışanları, Vali Yardımcısı, İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta başkanlığında AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir, Mühendis İpek Hacer Topuz, Proje Uzmanı Dr.Arzu Erdi ve Erhan Sevimli beş gün boyunca İspanya`ya çalışma ziyaretinde bulundu. Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Türkiye’nin yurt dışında olumlu imaj edinmesine katkı sağlamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Usta şunları kaydetti: "İspanya’nın Sevilla, Cordoba, Granada ve Madrid kentlerinde bulunan Universidad Pablo Olavide(Sevilla)/ Oficina de Transferencia de Resultados de İnvestigation (Üniversite ARGE-AB Genel Müdürlüğü), Universidad De Cordoba /Oficina de Transferencia de Resultados de İnvestigation (Ar-Ge ve AB Genel Müdürlüğü), Camara Granada Ticaret Odası, Nureler SLL Education Traning Şirketi`ni ziyaret ederek, bilgilendirme toplantıları yaptık. Ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş birliğine vardık. Avrupa Birliği`ne adaylık sürecindeki ülkemizi ve ilimizi tanıtıcı sunumlar yaptık ve ziyaret sırasında yetkililere Bursa’yı tanıtıcı kitap broşür CD verdik. Yaptığımız çalışma ziyaretlerde tamamen `Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa` projesinin hedeflerine uygun çalışmalar yaptık. Ziyaretleri AB projesini yürüten kurumlar olması yanı sıra inovasyon alanında öncülük yapan kurumların olmasına dikkat ederek, ziyaretimizin hem kapasite gelişimi hem bilgi ve tecrübeleri görme ve öğrenme fırsatımız oldu."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile