Bursa`ya Yerleşen Vanlı Depremzedeler Çalışmak İstiyor

Bursa`ya Yerleşen Vanlı Depremzedeler Çalışmak İstiyor

Van`da meydana gelen deprem felaketinin ardından Bursa`ya gönderilen depremzedeler çalışmak istiyor.

Bursa`nın Gemlik ilçesinde Karacaali Köyü Gençlik ve İzcilik Spor Tesisleri kampına getirilen 102 kişilik 11 aile, depremin acısını unutmaya çalışıyor. Kaymakam Bilal Çelik ve Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, depremzedeleri ziyaret edep sıkıntılarını dinledi. Kaymakam ve Başkanın kamptaki odalarında tek tek ziyaret ettiği depremzedeler, çalışmak istediklerini söyledi. Yılmaz, 102 kişilik 11 ailenin büyük bir bölümünün çocuklardan oluştuğunu görünce hem açık hem de kapalı alana oyun grubu kurma sözü verdi.

Bu arada belediye ve müftülük iş birliğiyle depremzedelere halı temin edildi. Milli Eğitim yetkilileri de çocukların taşımalı sistem ve servis meselesini çözme sözü verdi

Kaymakam Çelik, ayrıca kampta gerekirse okuma yazma ve meslek edindirme kursları açabileceklerini ifade etti. Hayırseverleri göreve davet eden Çelik, "Gemlik, Kumla ve Kurşunlu gibi yerlerde birçok mobilyalı ev boş duruyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan bazı teklifler aldık ancak bunun sayısının artmasını diliyoruz. Şu an hükümetimiz ülkedeki tüm sosyal tesisleri Vanlı depremzedelerimize açmış durumda. Orada 600 bin insanın mağduriyeti söz konusu. Bu kış şartlarında sosyal tesislerde bu vatandaşlarımıza barınma, sıcak yemek, sağlık ve eğitim hizmeti vereceğiz. Hayırsever vatandaşlarımız da destek olursa, sosyalhayata katılma, aile ortamında yaşama ve ev gibi istekleri olan vatandaşlarımızın bu meselelerini çözeceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile