Bursa Yildirim'da Sifir Atik Seferberligi

Bursa Yildirim'da Sifir Atik Seferberligi

Yildirim Belediyesi, zorlu sartlar altinda ve kayit disi olarak çalisan sokak toplayicilarina statü kazandirmak, toplanan atiklari ise kayit altina almak amaci ile Bursa’da bir ilke imza atti.

Yildirim Belediyesi, ‘Sifir Atik Projesi’ çerçevesinde, atik yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amaciyla çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yürütülen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayelerinde baslatilan ‘Sifir Atik Projesi’ne tam destek veren Yildirim Belediyesi atiklarin geri dönüsümü için bir ilke imza atarak ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ uygulamasini hayata geçirdi. ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ uygulamasi ile saglik sigortalari ve düzenli gelirleri olmayan sokak toplayicilarini istihdam ederek sosyal güvence altina alan Yildirim Belediyesi, uygulama ile 18 yas alti çocuk gruplarinin çalistirilmasinin önüne geçti ve sokak toplayicilarini tek elden kontrol altina alip denetimlerini kolaylastirdi. Sokak toplayicilarindan kaynakli güvenlik sorunlarinin da ortadan kaldirilmasinin amaçlandigi projenin ilk etabinda 70 sokak toplayicisi istihdam edildi. Yildirim Belediyesi ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ ile düzensiz sokak toplayicilarinin topladiklari atiklarin lisansi olmayan uygunsuz alanlarda depolanmasindan dolayi olusan çevre kirliliginin önüne geçecek.

Atiklarin geri dönüsümü konusunda birçok yenilige imza attiklarini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak sifir atik noktasinda kalici adimlar atiyoruz. Yildirim’da atik dönüsümde bir ilk olan ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ uygulamasi ile ‘çek çek’ diye tabir edilen el arabalari ile atik toplanmasinin önüne geçiyoruz. Bu is ile geçimini saglayan vatandaslarimizi da ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ bünyesine aliyoruz. Böylelikle bu hemsehrilerimize araç temin ediyor ve sosyal güvenceli istihdam imkâni saglamis oluyoruz. Elektrikli atik toplama araçlarimizdaki GPS sistemi ile de araçlarin takibini yapiyoruz. ‘Yildirim Atik Dönüsüm Timi’ ile bu ise bir standart getirdigimiz uygulama sonucunda hem çalisanlarin hem de vatandaslarimizin yüzü gülüyor. Yildirim’da atiklar güvenli bir ortamda dönüsüyor. Belediyemiz kontrolündeki Atik Dönüsüm Timi ile her sokaktayiz, Yildirim’in hizmetindeyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile