Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden 10 akademisyen ve 4 bölüm öğrencisinin ziyaretinde, binanın yenilebilir enerji kaynaklarından üretilerek tasarruf edilen enerji uygulamaları ile çevreci ve yenilikçi teknolojileri masaya yatırıldı. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Solmaz ile birlikte programa katılan heyete Bursagaz İŞ Mükemmelliği Birimi tarafından yeni genel müdürlük binasının proje aşamasından hayata geçirilmesine kadar geçen süreç anlatıldı.
Bursagaz’ın yeni genel müdürlük binası, enerji verimliliği uygulamaları ile verimliliğin artması ve maliyetlerin azalmasına katkı sağladığı gibi Bursagaz’ın sürdürülebilirlik stratejilerinde önemli yer tutuyor. Bursagaz’ın sürdürülebilir enerji yönetimi programı altında geliştirilen enerji politikası, mevzuatın takibi, enerji kullanımına yönelik hedefler, sürekli iyileştirme çalışmaları, enerji yönetimi ile ilgili bilginin paylaşımı, Sürdürülebilir Yaşam Platformu iletişim modeliyle destekleniyor. Platformun çalışmaları kapsamında ele aldığı konular olan enerji verimlilik düzeyi, emisyon hesaplamaları, yenilenebilir enerji kullanım planlaması, enerji referans tabloları ve karbon ayak izi uygulamaları ile belirlenen sürdürülebilirlik stratejileri paydaşlara başarıyla ulaştırılıyor.
Binada enerji verimliliği adına hayata geçirilmiş uygulamalar olan enerji üretimi, yenilenebilir enerji kullanımı, ısıtma-soğutma enerji verimlilikleri, sıcak su ve aydınlatma sistemleri, atık bertaraf sistemleri, su yönetim sistemleri ile sürekli gözlem ve kontrol uygulamaları Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından takdir edildi.
BURSAGAZ'ın Çevreci Binası Akademisyenleri Ağırladı
Bursagaz, Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü akademisyenlerini LEED platinum sertifikalı genel müdürlük binasında ağırlayarak, binanın çevre ve enerji tasarrufu odaklı uygulamalarını paylaştı.