Bursali Doktorlardan Fincanci'ya Sert Tepki

Bursali Doktorlardan Fincanci'ya Sert Tepki

Bursa’da bir araya gelen doktorlar, terör propagandasi suçundan gözaltina alinan Türk Tabipleri Birligi Baskani Sebnem Korur Fincanci’nin istifasini istedi.

Türk Tabipleri Birligi’nin siyaset üstü oldugunu belirten Bursali doktorlar, Türk Tabipleri Birligi Baskani Fincanci’nin bulundugu koltugun agirligini ve önemini anlayamadigini dile getirdi. 3 Fidan Parkinda toplanan doktorlar adina konusan Uzman Doktor Önder Koçak, “Türk Tabipleri Birligi baskani seçimle gelir, seçimle gider. Ama demokratik bir kurulus olmasina karsi, bütün demokrasilerde bazen, görülebildigi sekilde, demokratik yollarla gelen kisiler, seçilmis olduklari amaçlarin disinda, seçilmis olduklari süre içerisinde kendilerinden istenilenin disinda davranabilmektedir. Bizim de Türk Tabipler Birligi Baskani Fincanci’dan bekledigimiz, Türk hekimlerinin haklarini savunmak, Türk hastalarin haklarini savunmak, saglikta bilime hizmet etmek, saglik alaninda egitim gören gençlere yardimci olmak, Türkye’nin sagligina katkida bulunmak yerine maalesef bulundugu koltugun agirliginin ve öneniminin farkina varamamistir. Türk Tabipleri Birliginin Baskanlik koltugunda oturmak çok önemlidir. O koltukta oturan kisi, herhangi bir televizyona, herhangi bir medya kurulusuna demeç verirken çok dikkatli olmalidir. Kendi konusmasi esnasinda arkada hangi pankartlar açildigini ya da açilabilecegini bilerek hareket etmek zorundadir” dedi.



Hekimlik gibi önemli bir meslegin baskani maalesef, Türk ordusunu suçladigini belirten Koçak, “Fincanci, PKK terör örgütü yandasi bir tavir sergilemistir. ‘iki tane PKK’li gazla mi? Gazsiz mi?’ öldürüldügünün pesine düsmüstür. Türkiye’nin Güney Dogusu ve onun asagisinda bulunan Irak ve Suriye, gizli servislerin cirit attigi bir alandir. ‘2 tane terörist kim tarafindan nasil öldürülmüstür’ konusuyla bizim haklarimizi savunsun diye seçmis oldugumuz baskanin ilgilenmesini dogru bulmuyoruz. Hatta anlamlandiramiyoruz. Irak ve Suriye’deki isgallerde kimyasal silah bulundurulmasi söz konusu edilerek isgalin baslatildigini düsünürseniz, Türk ordusunun kimyasal silahla suçlanmasinin bir yerlere pas atilmak oldugunu düsündürmektedir. Fincanci, yanlis bir sey yapmistir. Bizler hekimler olarak kendisinin istifasini beklemekteydik. Ancak istifa etmeyerek, Türk Tabipler Birligi Baskani iken gözaltina alinmayi tercih etti. Istifa etmemekte direndi” diye konustu.

En ilgincinin de tabip odasi merkez konseyinin de Fincanci’nin arkasinda oldugunu belirttigini ifade eden Koçak, “Bursa Tabip Odasi da kinamakla yetinerek istifaya davet etmedi. Biz bu ülkeyi seven, Atatürkçü, bu halkin iyiligini isteyen, siyaset üstü bir kurum olmasi gereken bir Türk Tabipler Birligini talep ediyoruz. Türk Tabipler Birligi siyaset üstü olmalidir. Tüm siyasi kurumlardan da agir olmalidir. Maalesef bu ülkenin genç evlatlarindan olusan ve gençlerin gönüllülük esasiyla gittigi halk ordusunun kimyasal silah kullanmakla suçlanmasini kabul etmiyoruz. Evlatlarimizi kimsenin eline teslim etmeye niyetimiz yoktur. Bizim hedefimiz, seçimle basa gelmis bile olsa, yanlis bir ise soyunan Fincanci’nin istifasidir. Türkiye’deki birçok tabip odasi kendisinin istifasini talep etmistir. Biz Bursa Tabip Odasi’nin da kendisini destekler vaziyette bir kinamayla kalmistir. Hiçbir kimseye bu devleti, bu tabip odasini, doktorlari teslim etmeye, doktorlari alet etmeye izin vermeyecegiz. Terör örgütlerinin desteklenmesine izin vermeyecegiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile