Bursali Ünlü Dagci Açiklamasi 'Uludag'in Zirvesi Bilinen Zirveden 5 Metre Daha Yüksek'

Bursali Ünlü Dagci Açiklamasi 'Uludag'in Zirvesi Bilinen Zirveden 5 Metre Daha Yüksek'

Bursali dagci Ismet Sentürk, Uludag’in zirvesi olarak bilinen 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludag Tepe’nin gerçek zirve olmadigini iddia etti. Uludag Dagcilik Kulübü kurucularindan olan Sentürk daha önce 3 kez GPS ile ölçümledikleri Karatas Tepe’nin bilinen zirveden 5 metre yüksek oldugunu; 2 bin 548 metre ile en yüksek noktanin Karatas Tepe oldugunu belirtti.

Ömrünün büyük bir bölümünü Uludag’in sakli kalmis güzelliklerini ortaya çikarmakla geçiren dagci Ismet Sentürk Uludag ile ilgili bilinmeyen bir özelligi daha ortaya çikardi. Geçtigimiz günlerde 24 saatini zirvede tek basina geçirip o anlari dakika dakika kaydeden usta dagci; Mayis ayi ile birlikte erimeye baslayan Uludag’in buz tutan göllerine tek basina girip serinledi. Halen buz kaliplarinin durdugu göllerin bazi bölümlerinde yürüyen Sentürk, eriyen bölgelerde de yüzmeyi tercih etti. Uludag’in zirvesinde sicakligin eksi 5 dereceye düstügü geceyi tek basina geçiren usta dagci; günesin batmasindan tan yerinin agarmasina kadar Uludag’in efsanevi manzarasini da kayda aldi.

"Gerçek zirve 2 bin 548 metre"

Karlarin kismen eridigi zirvede tek basina yaptigi 3 saatlik yürüyüsün ardindan Uludag Tepe olarak bilinen 2 bin 543 metre yükseklikteki zirveye ulasan Sentürk, bulundugu tepenin hemen karsisindaki Karatas Tepe’nin gerçek zirve oldugunu iddia etti. Sentürk "Karatas Tepe’nin 2011 yilinda 3 kez GPS ile ölçümünü yaptik. Karatas Tepe mevcut zirve olarak bilinen Uludag Tepe’den 5 metre daha yüksek, buradan Harita Genel Müdürlügüne duyuralim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile