Bursaray'da Kestel Hedefi Öne Alındı, Temel Bu Sene İçinde Atılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ın Kestel'e ulaşmasıyla ilgili projenin tamamlandığını, 8 kilometrelik 7 istasyonlu hattın inşaatına 6 ay içinde başlayacaklarını bildirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ın Kestel'e ulaşmasıyla ilgili projenin tamamlandığını, 8 kilometrelik 7 istasyonlu hattın inşaatına 6 ay içinde başlayacaklarını bildirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'nin yeni S plaka tahsis edilmesiyle ilgili talebi reddedilirken Başkan Recep Altepe, "Ulaşımda kamu payını yüzde 70'e çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni otobüsler alacağız. Toplu ulaşımı yaygınlaştırıyoruz. Kestel'de oturan bir işçi trenle sanayideki fabrikasına tek vasıtayla gidecek"dedi.
Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Toplantının açılışında son bir ay içinde yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Altepe, Bursaray'ın üniversite, Emek ve Kestel hattıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.
Başkan Altepe, programda olmamasına rağmen Kestel hattıyla ilgili proje çalışmalarının da tamamlandığını ifade etti. Kestel'in içine kadar girecek 7 duraklı olarak projelendirilen hatla ilgili olarak finans çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, "Bir yıl içinde inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyorduk ancak çalışmalarımızı süratle tamamladık. Şimdi 6 ay içinde inşaata başlamak istiyoruz. Kestel hattının da yapılmasıyla birlikte Bursa baştanbaşa kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sistemine kavuşacak" diye konuştu.
Başkan Altepe, geçmiş 2 dönemde yapılan 24 kilometrelik raylı sistem hedefine kendilerinin bir dönemde ulaşacağını ifade ederek, "Üniversite ve Emek etabı 9 kilometre olacak. Kestel etabı da 8 kilometre inşa edilecek. Şehir merkezinde yapılacak tramvay hattıyla bir dönemde 23,5 kilometreyi inşa etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"YENİ OTOBÜSLER ALINACAK, BELEDİYENİN ULAŞIMDAKİ PAYI ARTIRILIYOR"

Ulaşım ve Hukuk Komisyonları'nın mevcut S plakalı araçların sayısındaki yetersizlikle ilgili raporunun görüşülmesi tartışmaya yol açtı. CHP'li meclis üyesi Bülent Aslanhan, işçi sendikalarının talebi doğrultusunda konforlu ulaşım ve toplu taşımacılığı özendirmek için yeni S plaka tahsisini isterken Başkan Recep Altepe buna karşı çıktı.
Başkan Recep Altepe, bütçenin 3'te 2'sinin ulaşım yatırımlarına gittiğini, yapılan ulaşım yatırımlarının temelinde toplu ulaşım alışkanlığının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade ederek, "Yeni S plaka verilmeyecek. Ulaşımın kamu eline geçmesini istiyoruz. İzmir'de ulaşımın yüzde 100'ü, Ankara'da yüzde 80'i, İstanbul'da da yüzde 60'a yakını belediyelerin elinde. Biz geldiğimizde Büyükşehir'in ulaşımdaki oranı yüzde 23'ler seviyesindeydi. Ulaşımı biz sağlayacağız. Bursaray'a trilyonluk yatırımlar yapıyoruz. Kestel'deki bir işçi Bursarayla fabrikasının önüne kadar gidebilecek. İhtiyaç olduğunda fabrikalar da taşımacılık yapıyor. Araçlarımızın yaş ortalamasını düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdaki payını en az yüzde 70'lere çıkarmak istiyoruz. Yeni otobüs almak için de yatırım planlamasına onay verdik" diye konuştu.

YUNUSELİ'DE İCRAAT BAŞLIYOR
Başkan Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın hava ulaşımına açılması yönündeki çalışmalarında artık sona gelindiğini söyledi. Geçtiğimiz Salı günü Ankara'dan gelen heyetin havaalanında gerekli incelemeleri yaptığını dile getiren Başkan Altepe, "Heyet, pist, kule ve hizmet binalarının onarımı konusunda bizden istediklerini belirtti. Diğer konuları kendileri halledecekler. Bu konuda onay aşamaları bitti, artık icraat başlıyor. Biran önce özel uçakların buradan havalanmasını istiyoruz. Bu yıl içinde uçuşların başlamasını hedefliyoruz" dedi.
Mecliste komisyonlardan gelen raporlar ile 25 önerge görüşülerek karara bağlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile