Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı: Helikopterden indim, gözaltına aldılar

Uludağ Üniversitesi'ndeki ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında yanlışlıkla gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, konuya ilişkin

Uludağ Üniversitesi'ndeki ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında yanlışlıkla gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, konuya ilişkin fazla yorum yapmaya gerek olmadığını söyledi. Bugün yurt dışından döndüğünü kaydeden Yazıcı, helikopterle geldiği Bursa'da iner inmez gözaltına alındığını bildirdi.

İbrahim Yazıcı Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde gözaltına alınması ile ilgili süreci gazetecilere değerlendirdi. Yurt dışından yeni döndüğünü, bu sabahta helikopterle Bursa'ya geldiğini ifade eden Başkan Yazıcı, şunları söyledi: "Helikopterden indikten sonra bir amir kendini tanıttı. Şubeye gitmemiz gerektiğini söyledi. Konu nedir dedim? Bu konuda bilgi veremem cevabını verdi. Resmi bir görevliye karşı ben de buyurun gidelim karşılığını verdim. Bir ihaleye fesat karıştırmayla alakalı inceleme varmış. Yani ben o kadar kendimden rahat ve emin gittim ki, bu işlerle uzaktan yakından ilgim olmaz. İnsan kendinden emin olunca; 'ben değilim' dedim ama. İşlemler yapılırken avukatlar geldi. Dosya incelenince İbrahim Yazıcı'nın ben olmadığım ortaya çıktı."

Yaşanan gelişmelerin ardından çok sayıda insanın kendisini aradığına işaret eden Yazıcı, "Bütün Bursa özellikle tüm Türkiye'den çok telefon aldım, herkese teşekkür ederim. Beni sorsalar kimse buna zaten inanmaz ki böyle bir hukuk gerekiyorsa daha titiz olması gerekiyor. Yüzde yüz emin olmadan böyle bir şey yapılmaması gerekirdi. Davet edildiysem büyük bir gizlilikle yapıldıktan sonra bunun duyurulması lazım. Ben oraya adım atar atmaz flaş gelişme diye verildi. Ben şuna üzülüyorum, orada bir suçlama ile nezarete alındığım altyazıları geçiyor o altyazıları okuyan kişi sonra bunun gerçek olmadığını okumak zorunda değil. Benim gururum ne olacak? Bu Bursa'nın gururu değil mi? Ben şampiyon bir Bursa'yı temsil ediyorum. Bu son derece gurur kırıcı bir şey."

Emniyetteki işlemlerinin ardından kendisine 'kusura bakmayın' denildiğini aktaran İbrahim Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hukuksal anmada inceleceğim. Arkadaşlar belki görev yapıyor ama bunu kim yaparsa yapsın çok iyi incelemeleri lazım. Bir kişiyi alıyorsunuz, tüm Türkiye başlıyor beni yazmaya. Ben biliyorum ki benim gibi bundan çok üzülen insan oldu. Ben emniyete ilk defa bu maksatlı adam atmış biriyim. Bu kişi bu işi yapar mı? diye iyi bir şekilde incelenmesi gerekmez mi? Şu anda bunda bir art niyet düşünmek istemiyorum. Bunun çok daha iyi soruşturulması gerekiyordu."

"SİZİN BAŞINIZA GELSE SİZ NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?"

Gerekli evrakları temin edememesi durumunda birkaç gün cezaevinde kalabileceğine dikkat çeken Yazıcı, "Eğer bugün o evrakları temin edemeseydim bu iş pazartesi salıya kadar sarkacaktı. Nezarette geçirmekte vardı. Bunun bir an önce açığa çıkması önemli. Sayın valim ile konuştum çok özgün olduğunu söyledi. Sayın bakan aradı. Bu sadece sizin davanız değil bizim de davamız dedi moral verdi. Bu işin takipçisi olacaklarını söyledi. Spor camiasından da çok telefon geldi ki, kimse böyle bir şeye inanmamış." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile