Burtarım Kapılarını Açtı

Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ve BURTARIM 2013 törenle kapılarını açıldı.

VIP toplantısı ile kapılarını açan BURTARIM 2013 ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 1-5 Ekim 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlara, 29 ülkeden 500'den fazla firma iştirak etti. 7 ayrı salonda açılan ve Avrasya coğrafyasının dev buluşması olan fuarlar, Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslardan Rusya'ya kadar birçok ülkenin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenecek.

250 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuara yurtdışından Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan Ürdün'ün yanı sıra yurt içinden de birçok iş adamları katılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye'de tarımın günden güne kötüye gittiğini ifade ederek, "Tarım ve gıda ithalatına son on yılda Türkiye'nin ödediği para 104 milyar dolardır. Türkiye'de tarım desteklenmemektedir, aksine vergilendirilmektedir" dedi.

"BARDAĞIN DOLU TARAFINI DA GÖRMEK LAZIM"
Bursa'nın tarım için önemine işaret eden Vali Münir Karaloğlu ise, "Ama bardağın dolu tarafını da dolduranlara teşekkür etmek lazım. Bizim de morale, motivasyona ihtiyacımız var. Bu tip toplantılarda sadece bardağın boş tarafı ile ilgilenip, hiç dolusuna bakmamak biraz hakkaniyete uygun değil diye düşünüyorum. Bakın arkadaşlar, Türkiye zirai üretimde dünyada 11'incilikten 7'nciliğe yükselmiştir. Avrupa'da birinciliğe yükselmiştir. Bunlar tesadüfen olmamıştır. Türkiye'de uygulanan reel teşvikler ve Tarım Bakanlığı'mızın havza bazlı çalışmalarının bunda etkisi vardır. Bunu görmemek haksızlık olur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile