Burun Kasintisini Önemsemeyen Hasta Tümör Gerçegiyle Soke Oldu

Burun Kasintisini Önemsemeyen Hasta Tümör Gerçegiyle Soke Oldu

Burun kasintisini önemsemedigi için hastaneye gitmeyen Osman Nuri Bakiroglu, muayeneye gittigi sirada tümör oldugunu ögrenince hayatinin sokunu yasadi.



Kocaeli’nde yasayan 3 çocuk babasi Osman Nuri Bakiroglu, yasadigi burun kasintisini önemsemeyerek bir süre hastaneye gitmedi. Zamanla kasintisi artan Bakiroglu, Ankara Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesi Kulak Burun Bogaz Klinigi’ne muayeneye gitti. Bakiroglu, yapilan tetkikler sonucu burnunda tümör oldugunu ögrenince hayatinin sokunu yasadi. Kulak Burun Bogaz Klinigi Egitim ve Idari Sorumlusu Prof. Dr. Aydin Acar ve ekibi tarafindan ameliyat edilen Bakiroglu sagligina kavusturuldu.

"Beni hastaneye yatirdi ve 1 gün sonra hemen ameliyata aldi"

Bakiroglu, yasadigi sürece iliskin yaptigi açiklamasinda “’Izmit Kocaeli’nde yasiyorum. Orada muayeneye gittim. Yara oldugunu söyledi ve üniversiteye yönlendirdi. Üniversitede bir parça aldilar. Iyi huylu kanser tespit ettiler. Ben de bu konuda arastirmaya girdim. Ankara Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesinde Prof. Dr. Aydin Acar Bey’i ögrendim ve Ankara’ya geldim. Hoca bizi çok iyi karsiladi. Muayenesi ve yaptiklari tahlil tetkik sonucunda beni hastaneye yatirdi ve 1 gün sonra hemen ameliyata aldi. Çok sükür sagligima kavustum” dedi.



"Tümörü cerrahi sinirlar içerisinde saglikli bir sekilde çikardik"

Prof. Dr. Aydin Acar ise Bakiroglu’nun burun içinde iyilesmeyen burun kasintisi oldugunu dile getirerek, “Tümör olabilecegini düsündük. Kocaeli’de zaten tümör teshisi konmustu, fakat biz de gerekli tahlil, tetkikleri yaparak emin olmak istedik. Arkadaslarimizla kesin tanisini koyduktan sonra ameliyat planladik ve 1 gün sonra ameliyata aldik. Tümörü cerrahi sinirlar içerisinde saglikli bir sekilde çikardik. Çesitli tedaviler esliginde hastamizi takibe aldik. Çok sükür hastamiz sagligina kavustu. Bu gün taburcu ediyoruz, artik Kocaeli’den kontroller için bir müddet hastanemize gelecek.” diye konustu.



“Nadir görülen bir kanser türü”

Bu hastada bulunan tümörün çok nadir görülen bir kanser türü oldugunun altini çizen Prof. Dr. Acar, burunda iyilesmeyen yaralar, kasinti, kanama oldugunda mutlaka bir hekim kontrolünden geçilmesi gerektigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile