Keyik, BUTSO Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, ekibiyle 3 dönemdir odanın yönetiminde yer aldıklarını hatırlatarak, yönetim anlayışlarında hizmet kalitesi ve sürdürülebilir kalite gelişimini uyguladıklarını söyledi.
Burdur'un yatırıma ihtiyacı olduğunu ve göç gerçeğini yatırımın değiştireceğini belirten Keyik, yatırımın da yeteri kadar nitelikli ve niteliksiz eleman ile yapılabileceğini kaydetti.
Geçen yıl Burdur'u teşvik bölgesi sıralamasında 3'ten 4'e çıkaracak ve teşvik alanlarını genişletecek çalışmalar yaptıklarını anlatan Keyik, Burdur ekonomisini tarım, hayvancılık, tarım makineleri, mermercilik ve mermer makineleri, eğitim, ticaret, hizmet ve turizm gibi alanlarda ele aldıklarını bildirdi.
Keyik 2014 yılında Antalya, Isparta ve Burdur arasında yapılacak Bölgesel OSB fikrini oluşturduklarını anlattı.
Burdur'un ihracatta geldiği durum hakkında bilgi veren Keyik, "Burdur'da ihracat 2006'da yaklaşık 70 milyon dolarken 2014 yılında 495 milyon dolara gelmiştir. İhracatçı firma sayısı ise 65'ten 184'e yükselmiştir. Burdur'un ithalatı 30 milyon dolar, ithalatçı firma sayısı ise 35 kadardır" dedi.
Keyik, yönetime geldikleri 2005'den beri bir yandan oda görevlerini üyelerinin lehine yapmaya çalışırken, diğer yandan sosyal ve kültürel alanlarda çalışma içinde olduklarını vurguladı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) Burdur'un gelişiminde çok yönlü rol oynayacağını ifade eden Keyik, bu konudaki görüş ve çalışmalarını rektörlük ve kamuoyu ile paylaştıklarını sözlerine ekledi.
Butso Başkanı Keyik Açıklaması
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, "Burdur'da ihracat 2006'da yaklaşık 70 milyon dolarken 2014 yılında 495 milyon dolara gelmiştir" dedi.